Oyun dünyasının başarılı isimlerinden Steam, sadece Nisan ayını kapsayan donanım ve yazılım anket sonuçlarını paylaştı. Platformda en popüler hangi işletim sistemlerinin odluğu belirlendi. 

Steam, aylık olarak gerçekleştirdiği donanım ve yazılım anketlerinin sonuçlarını aktardı. Böylelikle platformdaki kullanıcıların hangi donanımları ve işletim sistemlerini kullanması konusunda bilgi sahibi olmak mümkündür. 

Steam, en çok kullanılan işletim sistemlerini belirledi

Oyuncular için önemli bir platform olan Steam, bir süre önce Nisan ayını kapsayan donanım ve yazılım anket  sonuçlarını dile getirdi. Burada yer alan bilgilere göre son zamanlar içerisinde çeşitli sorunlarla gündemden düşmeyen Windows 11 genel olarak olmasa da, oyuncular arasında yaygın bir halde kullanılmaya başladı. Yeni sürüm, mart ayına göre yüzde 2,10’luk bir artış yaşadı ve yüzde 18,94’lük pazar payını elde etti. 

oyuncularin en cok kullandigi isletim sistemi belli oldu

Oyuncular  tarafından en çok tercih edilen işletim sistemi ise Windows 10 oldu. Nisan ayı içerisinde yüzde 77,82’lik kullanım oranı bulunan sürüm; mart ayı verilerine göre yüzde 1,14’lük bir düşüş yaşadı. Fakat yine de açık ara önde gözüküyor. 2009’da kullanıma açılan Windows 7, güncelleme desteğinin kesilmesine rağmen, hala kullanılan nadir sürümler arasında yer alıyor. Tercih edilme oranı ise Mart ayına oranla yüzde 1,21 oranında bir azalma yaşanırken, işletim sistemi, yüzde 2,93’lük oranla artık son demlerini yaşıyor demek mümkündür. Bunun yanı sıra 32 bitlik versiyonu da yüzde 0,17 oranına sahiptir. Güncel bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

Windows 11 sistem gereksinimleri

İşlemci:1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı, 2 veya daha fazla çekirdekli, uyumlu bir 64 bit işlemci ya da Çip Üzerinde Sistem (SoC)
RAM:4 gigabayt (GB)
Depolama:64 GB veya daha büyük depolama cihazıNot: Daha fazla ayrıntıyı aşağıdaki “Windows 11 işletim sistemini güncel tutmak için depolama alanı hakkında daha fazla bilgi” kısmında bulabilirsiniz.
Sistem üretici yazılımı:UEFI, Güvenli Önyükleme özellikli
TPM:Güvenilir Platform Modülü (TPM) sürüm 2.0
Grafik kartı:WDDM 2.0 sürücüsüyle DirectX 12 veya üzeri ile uyumlu
Ekran:Diyagonal olarak 9 inçten daha büyük olan yüksek çözünürlüklü (720p) ekran, renk kanalı başına 8 bit
İnternet bağlantısı ve Microsoft hesapları: Windows 11 Home sürümünde, ilk kullanımda cihaz kurulumunu tamamlamak için internet bağlantısı ve bir Microsoft hesabı gerekir. Tüm Windows 11 sürümlerinde güncelleştirmeleri yapmak ve bazı özellikleri indirip bunlardan yararlanmak için internet bağlantısı gerekir.

Epic Games’in bu haftaki oyunu belli oldu

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir