Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Asus, bilgisayarlar ve yeni nesil konsollar için tasarladığı TUF Gaming VG28UQL1A adlı oyuncu monitörünü Türkiye’de satışa sunacağını duyurdu. 28 inç ekran özelliğine sahip olan bu monitörde Fast IPS panel yer alıyor. 4K çözünürlükte 144 Hz yenileme hızı özelliğine sahip olan bu monitörün tepki süresi ise 1 ms. Display Stream Compression (DSC) teknolojisinden faydalanan monitörde HDMI 2.1 bağlantı noktası bulunuyor. Nvidia G-Sync ile uyumlu olan söz konusu bu monitörde AMD FreeSync Premium ve Asus çok düşük miktarda hareket bulanıklığı için senkronizasyon özelliğine de sahiptir. 

Ebeveynlerin akıllı cep telefonu kullanımı, çocukları nasıl etkiliyor?

Monitör değişken hız aşırtma teknolojisi sayesinde farklı kare hızlarında akıcı görüntüler sunma özelliğine sahiptir. DisplayPort 1.4 bağlantısı ile beraber stabil 144 Hz görüntüler elde etmek mümkündür. DSC teknolojisi ultra yüksek çözünürlük özelliğine sahip video akışlarını yüksek hızlı bir şekilde aktarma yaparak bilgisayarda oyun oynama sırasında görüntü kalitesinde fark edilebilir bir düşüş yaşanmasının önüne geçiliyor. 

23 4

Asus TUF Gaming VG28UQL1A yüksek görüntü kalitesi ile anılıyor

Monitör DCI-P3 renk seçeneğinin yüzde 90’ını da kapsıyor. Bu özelliği ile beraber renk aralığı sunan bu monitörde VESA DisplayHDR 400 sertifikası da vardır. Düşük miktarda mavi ışık renk teknolojisi ile beraber kullanıcıların göz sağlığı için mavi ışıktan koruma sağlanıyor. Flicker-Free teknolojisi ile beraber göz yorgunluğunun önüne geçiliyor. Bu sayede daha rahat bir şekilde izleme deneyimi sunuluyor. Söz konusu bu monitörün Türkiye satış fiyatı 13.299 TL şeklinde belirlendi. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir