Bilgisayar başında veya oyun oynayarak çok zaman harcayan kişiler için klavye seçimi oldukça önemli bir detaydır. Örneğin, bu, bir oyun klavyesinde farklı işlevlerle eşlenmiş tuşlara sahip bir klavye türüdür. Her oyun için farklı bir klavye türüne ihtiyacınız olabilir. Burada size en işlevsel faydayı sağlayacak klavye türünü seçmeye dikkat etmeniz gerekiyor.

İyi bir oyun bilgisayarı nasıl seçilmeli?

Örneğin FPS oyunları için düz tuşlu bir klavye doğru seçimdir. Bildiğiniz gibi FPS oyunları birinci şahıs nişancı olarak bilinen bir oyun türüdür ve bu oyunda sadece oyuncunun elinde bulunan silah ve ekipmanlar görünür durumdadır. Örnek: Yarı ömür. Bu tür oyunlarda programlanabilir fonksiyona sahip bir klavye seçmek oldukça mantıklı olacaktır.

Oyuncu klavyesi alırken nelere dikkat edilmeli?

Moba Multiplayer Online Battle Arena, gerçek zamanlı çok oyunculu savaş oyunları için geliştirilmiş bir oyuna verilen isimdir. Burada basit bir klavye yeterli olacaktır. Burada, klavye seçimi için oynanış türü çok önemlidir, dikkate alınması gereken bir diğer şey ise oyunda ne sıklıkla ateş etmeniz gerektiğidir. Bu noktada hızlı ateş etmek isteyen bir oyun oynuyorsanız mekanik bir klavyeye ihtiyacınız olacak.

Özellikle profesyonel oyunculara yönelik mekanik klavye modellerini gördüğünüzde ürünlere hayran kalacaksınız. Mekanik oyuncu klavyesi modelleri en popüler oyuncu klavyesi modelleri arasındadır.

Bildiğiniz gibi online oyun sektörü son yıllarda sürekli gelişim göstermekte ve her yıl çeşitli oyun turnuvaları düzenlenmektedir. Çevrim içi profesyonel oyuncular yılda milyarlarca dolar kazanabilir. Aslında bir iş kolu olan profesyonel sporlar hem eğlendiriyor hem de para kazandırıyor.
Şu anda oyuncular için tasarlanmış profesyonel oyuncu klavyesi, profesyonel oyuncu faresi, mouse pad, web kamerası, mikrofon gibi çeşitli ürün serileri bulunmaktadır. Bütçenize ve ihtiyaçlarınıza göre farklı modellerde farklı oyun klavyeleri bulunmaktadır. Tercihinize göre seçenekler var.

Bunun yanı sıra profesyonel oyun klavyesi satın alırken Q klavye seçmenizi öneririz. Türkiye’de resmi bir makamda çalışmıyorsanız, F klavye tercih edilen klavye türü değildir. Türkiye’de 2017 yılından itibaren devlet dairelerinde F klavye kullanımı zorunlu hale geldi. Ancak oyun genel olarak uluslararası olduğu için Q klavye tercih ediliyor. Geniş bir tasarıma sahip olan ve kullanımı daha kolay olan Q klavye, oyun oynamak için ideal.

Klavye malzemesinin kalitesi de klavyenin ömrü için büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle, yüksek kaliteli malzemelerden yapılmış bir klavye seçin.

Oyuncu klavyesi alırken dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biri arkadan aydınlatmalı olup olmadığıdır. Aydınlatmalı oyuncu klavyesi oyun oynarken daha rahat bir oyun kalitesi sağlar ve karanlık ortamlarda oynarken tuşları daha rahat görmemize yardımcı olur.

Karanlık bir ortamda oyun oynamak her zaman daha eğlencelidir. Bir süre sonra bilgisayarın ışığı ve odadaki ışık gözleri yorar. Bunu önlemek için oda ışıkları kapatılır, ancak bu sefer klavye tam olarak görünmez. Oyun performansını olumsuz etkileyen arkadan aydınlatmasız klavyeler profesyonel oyuncuların tercihi değildir. Özel parlak fosforlu renklere sahip, estetik açıdan güzel oyuncu klavyelerini tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Oyuncu klavyesi satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri W-A-S-D tuşlarının birbirinden ayrılması gerektiğidir. Bu butonların birbirinden uzak olması oyun içinde gereksiz hareketlerin önüne geçiyor. Klavyenin sesi de oyuncuları rahatsız edebilir. Bunu yapmak için klavye ses düzeyinin isteğinizle eşleştiğinden emin olun.

Klavye satın alırken, League of Legends (LOL) oyuncusuysanız kablolu klavye almanızı öneririz. Ancak, farklı oyunlar oynuyorsanız, kablosuz bağlantı kullanmak daha iyidir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir