PLITCH oyuncular için oyunları çok daha kolay hale getiren bir hile programı. Uygulamayı kullanan oyunculara yönelik yapılan bir araştırma PLITCH’in oyuncuların beyin dalgalarında farklı etkiler uyandırdığı görüldü.

Brainamics tarafından yapılan araştırmada iki grup olarak ayrılan oyuncuların beyin dalgaları takip edildi. GRID Legends adlı oyunu oynayan oyuncular, yarış oyununda heyecan yaşarken PLITCH kullanan grubun çok daha fazla beyin aktivitesi gösterdiği görüldü. Araştırmanın ana konusu, hile kullanan oyuncuların, oyunu oynarken neler hissettiğinin anlaşılmasıydı. Oyuncular, oyunu oynadığı süre boyunca EKG cihazına bağlı şekilde takip edildi.

PLITCH ile bilgisayar oyunlarında yeni dönem başlıyor

PLITCH ile çok daha rahat, çok daha mutlu!

PLITCH ile oyunu oynayan ve hilesiz bir şekilde oyunu oynayan grup arasındaki sonuçlar oldukça farklı. PLITCH ile oyun oynayan oyuncuların beyin dalgaları şöyle;

2

Normal şekilde oyun oynayan oyuncuların beyin dalgaları ise şöyle oluştu;

1

PLITCH test grubundaki oyuncular, hileli oyun deneyiminin çok farklı olduğunu söylemesi dikkat çekerken oyuncular oyundan daha çok keyif aldı. Pozitif sonuçların alındığı test, yapılan araştırma ve sonuçlarıyla oldukça dikkat çekti. Hile kullanan oyunculardan sadece 2’si hile ile oyunun çok basit hale geldiğini ve bu nedenle zevk almadıklarını dile getirdi. Testlerin bir sonraki adımında ise PLITCH kullanmayan ve bu nedenle zorluk, stres yaşayan oyuncular PLITCH deneyimi yaşadı. Oyuncuların EKG sonuçlarında rahatlık ve iyimser oldukları dikkatlerden kaçmadı.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir