2021 yılı itibariyle yükselişe geçen katlanabilir modellere 2022’de Oppo da yeni bir model ekleyecek. Son rapora göre Oppo’nun katlanabilir ilk modelinin ismi Oppo Find N 5G olacak.

Oppo Find N 5G modeli ile birlikte yeni katlanabilir cep telefonu dünyasında rekabete giriş yapacak olan şirketin bu alanda ilk olması da beklenmiyor. Söylentilere göre yeni yılda Oppo’nun yanı sıra Honor ve Google gibi farklı telefon üreticileri de ilk modellerini piyasaya sürecek. Böylece Samsung gibi bu alandaki şu anda tekel olarak görülen üreticiler için rekabet 2022 itibariyle artacak.

Oppo Find N 5G özellikleri neler olacak?

Katlanabilir akılı telefonların şu anda en büyük sorun ekran ve menteşe sistemleri. Z Fold ve Z Flip serileri katlanabilir akılı telefon dünyasında öncüler olsa da bu modellere yer alan handikaplar şu anda yeni modellerin çok fazla ilgi görmemesinin en önemli nedeni. Samsung dahi son geliştirdiği ekranda 200000x katlanmaya dayanıklı ekran ve menteşe sistemleri üzerinde çalışacağını göstermişti. Bu bakımdan şirketlerin bu alanda çalışması gereken çok fazla detay var.

Oppo Find N 5G modeliyle Oppo’nun nasıl bir model sunacağı da önemli.  Rapora göre Oppo Find N 5G serisinin devamını geliştirecek olan Oppo’nun yeni modeli için ilk gelen bilgiler selfie kamerasıyla ilgili oldu.  İddialara göre telefonda 50 MP Sony IMX766 sensörü kullanacak. Arkada ise küçük bir ekran ile kullanım sunacak olan modelde, ana ekran ise 7.8 ya da 8 inçlik bir OLED panel kullanılması bekleniyor. Ekranın 2 K çözünürlük ve 120 Hz. yenileme hızına sahip olacağı ifade edilirken telefon için isimlendirme ve belirtilen özellikler dışında telefona dair herhangi bir detaya yer verilmedi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir