Google, Samsung ve Apple gibi şirketleri takip eden Oppo, kendi işlemcilerini geliştirmek için çalışmalara başladı. 

Son yıllara çip sektöründe yaşanan kriz damga vururken şirketler gelecek yıllarda benzer problemler yaşamamak adına kendi üretim alanlarını açmaya başladı. Uzun yıllardan beri cihazlarında kendi işlemcilerine yer veren Apple ve Samsung gibi sektör devlerine her geçen gün yeni bir şirket eklenirken Oppo’nun da çip geliştirmek için çalışmalara başladığı belirtildi. Kendi mobil işlemcileri için çalışmalara başlayan şirket, 2024 yılında ilk mobil çipini tanıtmayı planlıyor. TSMC’nin 6nm veya 5nm teknolojisi standartlarına göre üretim yapacak olan şirket, 4 nm üretim sürecine sahip ilk modelleri ile piyasaya giriş yapacak.

Üst düzey mobil işlemciler hedefleniyor

Oppo’nun onun başlangıç aşamasından itibaren sektördeki beklentisi ve hedefi üst düzey mobil işlemcileri piyasaya sunmak. Ancak sıfırdan başlayarak MediaTek ve Qualcomm gibi sektör devlerine karşı nasıl bir rekabetin içerisine girileceği bilinmiyor. Şirketi sıfırdan başlayacağı sektörde hızlı bir şekilde yol alması gerekiyor. Şu anda özel ekip oluşturmaya devam eden şirketin bini aşkın çalışana ulaştığı ve yıllık maaş bütçesini 1 milyon dolara ulaştığı açıklanmıştı. Tüm bunlar Oppo için ek bir maliyet getirecek.

Oppo’dan yeni telefon geliyor

İşlemci haberleri ile gündeme gelen Oppo için tek yenilik işlemci üretimi değil. Şirket Android 12 işletim sistemi ile çalışan K10 Pro adında yeni bir akıllı telefonu da tanıtmayı planlıyor. Snapdragon 888 işlemciye sahip olacak cihazda, Adreno 660 grafik birimi ve 5G modem bulunuyor. 8 GB ve 12 GB RAM seçeneklerine sahip cihazda depolama alanında da yine 128 GB ve 256 GB olmak üzere iki farklı versiyon var.

Arka kamera için güçlü bir kurulum tercih edilmiş. 50 megapiksel çözünürlük destekli ana kameraya 8 megapiksel ve 2 megapiksel çözünürlüğündeki 2 kamera eşlik ediyor. Telefonun ön cephesinde ise 16 megapiksellik kamera bulunuyor. 

1080 × 2400 piksel çözünürlüğe ve 120 Hz yenileme hızına sahip 6.62 inçlik Full HD ekranın yer alacağı yeni modelde; ekran parmak izi tarayıcısı, Wi-Fi 6 802.11ax 2X2 MIMO; ve Bluetooth 5.2 adaptörleri, bir USB Type-C bağlantı noktası ve NFC  desteği mevcut.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir