Telefon değiştirme, kaybolma ya da telefonunuzun hasar görmesi durumlarına karşı cihazınızda yer alan verileri yedeklemek son derece doğru bir karar olacak. ColorOS 5.0 cihazı için geçerlidir. ColorOS sürümünüzü [Settings] (Ayarlar)> [About phone] (Telefon Hakkında) bölümünden kontrol edin.

Yedekleme yöntemini seçme

Cihazınızda uygulayacağınız farklı yedekleme yöntemleri hakkında bilgi öğrenerek yedekleme yapmanız için gereken verilere uygun olanı tercih edebilirsiniz. Yedekleme işlemi tamamlandıktan sonra, veri kaybını veya hasarı önlemek için verilerinizi tekrar kopyalayın ve aktarın. Bu sayede verileriniz için alternatif bir yedek oluşturmuş olacaksınız. Yedekleme işlemini desteklemek ve tamamlamak için, OPPO akıllı telefonun pil seviyenin %50’nin üzerinde olduğundan emin olun. Yedekleme işlemi yaparken Wi-Fi ağ bağlantısını kullanmakta fayda vardır. 

Yerel Yedekleme

Yerel yedekleme kişisel bilgilerinizi içerir. Bunu yapmak için cihazlarınızda Ayarlar – Ek Ayarlar – Yedekle ve Sıfırlar – Yeni Yedekleme Oluştur adımlarını takip etmeniz gerekiyor. Bununla beraber Araçlar  – Yedekle ve Geri Yükle – Yeni Yedekleme Oluştur seçeneklerini de takip edebilirsiniz. Daha sonra işlemlerinize yedeklenecek olan verileri seçerek devam edin. Yedekleme sırası esnasında OPPO akıllı telefon yedeklemenin ilerlemesini ve ayrıntılarını görüntüler. İşlem tamamlandıktan sonra bu yedekleme, telefon depolama biriminde tarihle adlandırılmış bir klasör içinde saklanır. Birden fazla yedek varsa, bu yedekler [Start restoring] (Geri yüklemeye başla) bölümünde kronolojik sıraya göre düzenlenir. Bununla beraber aynı zamanda ayrıntılar için de yedeklemeleri kontrol edebilir veya artık ihtiyacınız olmayan yedekleri silebilirsiniz. Telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayın, Dosya Aktarımı seçeneği için USB Hata Ayıklama öğesine dokunun. “Yedekleme” dosyalarını bilgisayarınıza kopyalamak için harici depolama biriminde veri yedeklediyseniz Bilgisayar – Oppo Model kodu – Dahili depolama veya SD Kartı öğesine gidin ve verilerinizi geri yüklemeniz gerektiğinde bu verileri telefonunuza kopyalayın. Akıllı cihazınıza bir ROM yüklediğinizde, verileri tamamen sildiğizde veya OPPO akıllı telefonu fabrika ayarlarına geri döndürdüğünüzde yedeklemeler silinir.  

OPPO Cloud

OPPO Cloud üzerinden kayıt olabilir, Bunun için ilk olarak OPPO hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor. Ardından akıllı telefonunuzda kayıtlı olan kişiler ve SMS mesajlarını yedekleyebilir ve bunları da OPPO Cloud’ yükleyebilirsiniz. 

Yedekleme dosyaları

Bunu yapmak için telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayın. Daha sonra Dosya Aktarımı seçeneği için USB Hata Ayıklama ögesine dokunmanız gerekiyor. Dahili depolama alanından yedeklenecek dosyaları seçin ve ögeleri bilgisayarınıza kopyalayın. DCIM klasörü fotoğraflarınızı ve ekran görüntülerinizi içerir. Uygulamalardan indirilen resimler Resimler / Fotoğraf içine kaydedilir.

Telefon klonlama

Akıllı cep telefonunuzu klonlama seçeneği, bir OPPO akıllı cep telefondaki tüm verileri farklı bir OPPO telefona veri yedeği olarak hızlı bir şekilde aktarma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Söz konusu bu uygulama, ColorOSS 3.0 veya daha üst sistem sürümüne sahip olan OPPO telefonlarda önceden yüklü bir şekilde kullanıcılara sunulur. ColorOS 2.1 veya öncesi içindir. Yerel yedekleme yoluyla verileri yedeklemenizi ve aktarmanızı öneririz. Yedekleme işlemlerini sorunsuz bir şekilde yaparak kişisel ögelerinizin kaybolmasının önüne geçebilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir