Oppo Reno serisinin yeni modeli olacak Oppo Reno 7 için kamera tasarımı ve ilk görüntüler sızdırıldı.

Oppo, Reno adı ile bugüne kadar piyasaya sunulan akıllı telefon modellerinde kamera sensörlerindeki yüksek kalite ile dikkat çekmiş ve telefonlarda kamera özelliklerini önemseyenler için yeni bir seçenek sunmuştu. Yeni modeli olacak Reno 7 için yaşanan son sızıntı ise telefondaki yeni detayların şimdiden öğrenilmesini sağladı.

Oppo Reno 7 tasarımı nasıl?

Oppo Reno 7 modelinin tasarımında özellikle iPhone 13 ile benzerlik dikkat çekiyor. iPhone 13 ile Xiaomi Mi 11 arasındaki bir ara model olarak tasarlanan Reno 7, paylaşılan canlı fotoğraf ile birlikte net bir şekilde görüntülendi.

Orta sınıf bir model olarak geliştirilen yeni akıllı telefonda kenarları keskinleştirişmiş düz bir kasa kullanılıyor. Kamera bölmesinde ise 2 seviyeli bir yapının kullanılması ve renkler ile yakalanan hareketlilik telefonda dikkat çekiyor. Telefonun 4 arka kamera kurulumuna sahip olması bekleniyor. Ön tarafta ise selfie kamerasının yerleştirilebilmesi adına küçük bir delik bulunuyor. Önceki nesilde çok ince çerçevelerin kullanılması Reno serisinin en dikkat çeken özelliklerinden birisi olurken yeni modelde de bu gelenek devam ettiriliyor. 6.5 inç büyüklüğünde bir ekran ile kullanıma sunulacak olan telefonda ekran yenileme hızı ise 90 Hz. 

Oppo Reno 7 özellikleri neler?

Yeni modelin donanım ve teknik özelliklerinde ise 4500 mAh kapasiteli daha büyük bir pil dikkat çekiyor. İşlemci cephesinde ise MediaTek tarafından güncellenen yeni Dimensity 920 işlemci yer alıyor.  Modelin ilk olarak Çin’de piyasaya sunulacağı ve global versiyonun 2-3 ay içerisinde piyasaya da yer alacağı belirtildi. Yeni modelin selefine göre ciddi değişiklikler getirmeyecek olması, Reno serisinin yeni amiral gemisi ile düşük satış rakamlarında kalmasına neden olabilir. Reno 7 için sızdırılan görüntü şöyle;

reno7

Şirketin, Reno 7 modeli öncesinde katlanabilir özel bir modeli de piyasaya sunması mümkün. Kitap gibi katlanması beklenen yeni model Oppo Fold olarak adlandırılacak ve şirketin akıllı telefon sektöründeki yeni kozu olacak. Ancak şu ana kadar gelen raporlarda daha fazla detay belirtilmemiş durumda. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir