Oppo’nun yeni modeli olacak Oppo Reno 7 serisi 2021 yılı sonuna kadar tanıtılacak. Ancak tanıtım öncesinde şirket için önemli bir sızıntı yaşandı.

Oppo’nun akıllı telefon sektöründeki en güçlü serilerinden bir tanesi olan Reno serisi, bugüne kadar önemli güncellemeler aldı. Reno 4, Reno 5 ve Reno 6 serisi ile birlikte önemli bir çıkış yakalayan şirket için şu anda gözler serinin 7 modelinde. Şirket çalışmalarını gizli bir şekilde sürdürüp bugüne kadar herhangi bir açıklama yapmayı tercih etmese de önemli bir sızıntı ile birlikte Oppo Reno 7 ile ilgili bazı özellikler açığa çıkarıldı.

Oppo Reno 7 özellikleri neler?

Oppo Reno 7 için yapılan açıklamalarda kuşkusuz ilk olarak dikkat çeken kamera özellikleri. Şirket özellikle Reno serisinde telefonların kameralarında üstün özelliklere yer veriyor. Oppo Reno 7 ile birlikte 50 megapiksel Sony IMX766 ana sensör olarak karşımıza çıkıyor. Optik görüntü sabitleme özelliği bulunmayan kamerada, otomatik odaklama ve makro özelliklerini sunacak 8 MP Sony IMX355 ultra geniş kamera kullanılıyor. Portre çekimleri için ise 2 MP siyah beyaz kameraya yer verilmiş. Telefonun önünde yer alan kamerada ise 32 MP Sony IMX615 kamera kullanılmış. Mevcut sensörler kameraların iyi bir performans sunacağını gösteriyor.

6,5 inç Full HD+ AMOLED panel ile kullanım sunacak olan Oppo 90hz yenileme hızı ve 10 bit renk desteği sağlayacak. İşlemci olarak ise Dimensity 900 kullanılıyor. LPDDR4X RAM ve UFS 3.1 depolamaya sahip olacak cihaz sızıntılar doğruysa özel bir sıvı soğutma sistemine sahip olacak. 

65W hızlı şarjlı, 4.500 mAh, NFC, stereo hoparlörler ile desteklenen telefonda alüminyum, düz bir çerçeve sistemi kullanılacak. 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanını versiyon için 466 dolar fiyatlandırma yapılacak. 12 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanına sahip olan daha yüksek bir versiyonun da yer alacağı belirtildi. Ancak üst versiyon için henüz fiyat bilgisi sızdırılmadı.

Önümüzdeki günlerde daha fazla detayın ortaya çıkması beklenen Oppo Reno 7 için şirketin tanıtım tarihini de resmi olarak paylaşması bekleniyor. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir