Çin merkezli teknoloji şirketlerinden Oppo, Bluetooth ve Wi-Fi sinyallerini kullanarak çalışma özelliğine sahip pilsiz cihazların geliştirilmesi üzerine çalışmalar yaptığını belirtti. ,

Söz konusu bu pillerin, modern teknolojideki en önemli bileşenlerden biri olduğu en önemli gerçeklerden biridir. Oppo, “zero power communications” (sıfır güç iletişimi) teknolojisi planlarını daha da detaylandıran yeni bir teknik inceleme yapıldı. Şirket pilsiz bir cihaz için çalışmalara devam edecek. Söz konusu bu teknolojinin özü, yerleşik güç kaynaklarına ihtiyaç duymadan, radyo frekansı (RF) dalga gücüyle çalışma prensibine sahip olan elektronikler fikri üzerine kuruludur. Buna yenilikçi bir teknoloji demek hiç de yanlış olmayacaktır. Öyle ki piyasada pilsiz çalışma özelliğine sahip pek çok cihaz vardır. Örnek vermek gerekirse, Güney Koreli şirket Samsung, kısa süre önce 2,4 GHz Wi-Fi üzerinden enerji toplayan bir akıllı TV uzaktan kumandasını da kullanıcıların beğenisine sunmuştu. 

YouTube Premium ve Music için yıllık üyelik yapılabilecek

Pilsiz cep telefonu, gelecekte popüler olabilir mi?

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Oppo üzerinde çalışmalara devam eden bu teknolojiyi, “Yakın gelecekte, IoT cihazları doğrudan Bluetooth, Wi-Fi ve cep telefonu sinyallerinden enerji toplayabilecek ve bu da daha küçük boyut, daha iyi dayanıklılık ve daha düşük maliyet gibi mükemmel özelliklerle sonuçlanacak” diye açıklıyor. 

Şirket, bu sistemin pil kullanımını en aza indireceğin ve bu sebeple de bakım maliyetlerini daha da azaltacağına ve çevre üzerindeki etkisinin de azaltılacağına inanılıyor. Şu an için son  derece ütopik olsa da, gelecek yıllar içerisinde pilsiz cep telefonu kullanma düşüncesi dahi oldukça heyecan vericidir. Fakat, Oppo, ilk süreçte bu teknolojiyi lOt cihazları gibi düşük güç gerektiren çözümlerde kullanmayı düşünülüyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda yeni bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir