Oppo tarafından çalışmaların devam ettiği yeni model için ilk bilgiler ortaya çıktı. 33W hızlı şarj desteğine sahip olacak Oppo PGGM10 Çin’deki TENAA’da sertifika aldı. Yeni sertifika ile birlikte Oppo’nun A serisinde yeni bir orta segment model tanıtılacağı ortaya çıktı.

OPPO PGGM10 teknik özellikleri neler?

1080 x 2412 piksel FHD+ çözünürlük desteği bulunan yeni telefonun ekran boyutu 6.59 inç. TFT panelin bulunduğu ekranda, ekran yenileme hızına dair herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Telefon 5G desteğine sahip olması ise Oppo’nun 5G alanındaki etkinliğini artıracak. 8 çekirdekli bir işlemcinin kullanılacağı cihazda işlemci hızı 2.2 GHz. Android 12 işletim sisteminin önceden yüklü bir şekilde kutudan çıkacağı Oppo PGGM10 kullanıcılarına en yeni Android işletim sistemi deneyimini sunacak. 4880 kapasiteli pil ise 33W hızlı şarj desteği ileri sorunsuz bir kullanım sunuyor. Cihazın sağ tarafında güç düğmesi, sol tarafta ise ses açma ve kısma düğmeleri bulunuyor.

Oppo PGGM10 kamera özellikleri

Yeni cihazın kamera özelliklerinde ise 64 megapiksellik ana kamera dikkat çekici. 2 kamera ile desteklenen bu ana kamera, 2 megapiksel çözünürlük destekli 2 farklı lens ile daha iyi bir görüntü sunacak. Üçlü bir arka kamera kurulumu ile kutudan çıkacak telefonun ağırlığı 195 gram, boyutları ise 164,3 x 75,6 x 8,5 mm şeklinde.

Gümüş ve siyah renk desteklerine sahip olması beklenen cihazın Çin sonrasında diğer bölgelerde de satışa sunulması bekleniyor. Bu bakımdan yapılacak tanıtım ile birlikte cihazın hangi pazarlarda ve kaç paradan satılacağı netlik kazanacak.

Oppo markası ile testlerde görülen telefon geçtiğimiz dönemlerde Realme tarafından tanıtımı gerçekleştirilen V25 modeli ile büyük oranda benziyor. Snapdragon 695 işlemcinin kullanıldığı cihazın diğer özellikleri de Oppo PGGM10 ile benzer şekilde. Bu bakımdan Oppo yeni modelinde orta sınıfa yönelik güçlü bir seçenek sunabilir.

Realme modeli ile özellikler benzese de özellikle kamera kısmında Oppo’nun birkaç iyileştirme yapmış olduğunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu bakımdan Realme modeli ile benzerlik taşısa da Oppo’nun yeni modelinin daha fazla ilgi görmesi ve kameralarında daha iyi performans sunması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir