Mobil Dünya Kongresi’ne katılan Oppo, hızlı şarj teknolojilerini tanıttı. Özel ve çok daha hızlı yeni çözümler sunan Oppo, böylece sınırları zorlamaya devam edeceğini de gösterdi.

SUPERVOOC hızlı şarj teknolojisi yeni yazılımlar ile destekleyen Oppo, Battery Health Engine’e sahip 240W SUPERVOOC hızlı şarj teknolojileriyle çok daha iyi bir performans vaat ediyor. Özel batarya sağlık koruma özelliği ile hızlı şarj teknolojilerindeki en büyük handikabı ortadan kaldıran Oppo, böylece 16600 şarj döngüsü sonrasında batarya sağlığının %80’de kalmasını sağlıyor.

Oppo’nun yeni teknolojisinin özellikleri neler?

Oppo’nun 240W SUPERVOOC olarak adlandırılan yeni hızlı Şarj teknolojisi, mobil telefonlardaki şarj sürelerini büyük oranda kısaltıyor. Tanıtımda yer alan verilere göre 4500 mAh kapasiteli bir pilin yüzde 1’den yüzde 100’e ulaşma süresi sadece 9 dakika. 9 dakikalık şarj ile yeniden kullanımı mümkün hale getiren şirket, yeni telefonlarında yer vereceği teknoloji ile cihazları da cazip hale getirecek.

1646049384 240W SUPERVOOC

Yeni teknolojinin tanıtımında ürünlerin gelişimindeki en yetkili isim olan Oppo Hızlı Şarj Teknolojileri Baş Mühendisi Jeff Zhang açıklama yaptı. Zhang açıklamasında “Şarj teknolojileri gelişmeye devam ettikçe kullanıcıların beklentileri de benzer şekilde karşılık veriyor. 2014 yılında VOOC hızlı şarj teknolojisini tanıttığından bu yana OPPO, şarj teknolojilerine öncelik verirken, hızlı şarj teknolojilerinin gelişimine de önderlik etti. Pil sağlığının bozulması gibi sorunların aktif bir şekilde üstesinden gelerek ve kullanıcılara güvenli, verimli, akıllı ve hızlı olmanın da ötesine geçen hızlı şarj çözümleri sağlayarak, yüksek güçlü hızlı şarj teknolojilerinde sınırları zorlamaya devam edeceğiz.” dedi.

1646049380 150W SUPERVOOC with BHE

Oppo tarafından yapılan tanıtımlarda 240W SUPERVOOC gözde teknoloji olsa da 150W SUPERVOOC gibi yeni teknolojiler de tanıtıldı. Battery Health Engine teknolojisinin bu modellere de entegre edilmesi hızlı şarj teknolojilerini çok daha telefon dostu yapmış durumda. 150W versiyonda adaptör boyunda da değişikliğe gidilmiş.

Yapılan açıklamalara göre Battery Health Engine destekli yeni şarj sistemleri, 2022 yılı itibariyle piyasaya sunulacak Oppo ve OnePlus modellerinde kullanılacak. En yakın tarih ise 2022’nin ikinci çeyreği. İlk kullanılan modeller ise OnePlus modelleri olabilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir