Oppo, Oppo K10 serisini 24 Nisan’da Çin’de piyasaya sürecek. K10 serisi kapsamında Oppo K10 5G ve K10 Pro 5G olarak 2 farklı model piyasaya sürülecek. Son haftalarda standart versiyon için farklı raporlar paylaşılırken, yeni bilgiler K10 Pro 5G için Geekbench testlerinde ortaya çıktı. 

Oppo K10 Pro 5G özellikleri neler?

Yapılan testlere göre cihaz PGIM10 model numarası ile geliştiriliyor. Raporda cihazın tek çekirdekli testlerde 734 puan, çok çekirdekli testlerde ise 3119 puan aldığı görülüyor. Test sonuçlarında telefon için en çok dikkat çeken detaylardan bir tanesi ise telefonda kullanılacak işlemci. Lahaina kod adı ile yer alan işlemci, daha önceden de ortaya çıktığı gibi Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 888. 2.84GHz tepe frekans saat hızına sahip olan yeni işlemci ile Oppo çok daha iddialı bir modeli piyasaya sunmayı başaracak.

Listeye göre telefon 8 GB RAM ile desteklenecek. Depolama alanında ise 128 GB ve 256 GB seçenekler bulunuyor. RAM’de alternatiflerin sunulması bekleniyor. Android 12 işletim sistemi ile kullanılacak olan telefonda, özellikle en yeni teknolojilerin tercih edilmiş olması, telefonların satış sürecine geçtikten sonra daha fazla dikkat çekeceğini gösteriyor.

oppo
Oppo K10 Pro Geekbench sonuçları

Mevcut özelliklerin dışında resmi olmayan raporlara göre cihazda Full HD plus çözünürlüğü desteklenecek ve 120 Hz ekran yenileme hızına yer verilecek. 6.62 inç AMOLED ekranın kullanılacağı cihazda, böylece daha büyük bir ekranda üstün görüntü kalitesi sunulacak. Ekranın üst, orta tarafında ise ön kamera için özel bir delikli tasarıma yer verilmiş. Ekranda parmak izi okuyucunun yer alacak olması ise telefonun dikkat çekmesini sağlayacak bir diğer özellik olacak. 

Kamera bölümünde ise 50 MP ana lens, 8 MP ultra geniş sensör ve 2 MP makro üniteli üçlü kamera sistemi kullanılacak. Ana sensörün optik görüntü sabitleme özelliklerine sahip olması ise görüntü performansının üst düzeye çıkacağını gösteriyor. 5000 mAh kapasiteli batarya ise telefonda yer alacak son özellik. Batarya 80W hızlı şarjı destekleyecek.

24 Nisan tarihinde yapılacak tanıtım sonrasında cihazlar ile ilgili tüm detaylar ortaya çıkacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir