Türkiye’de de aktif olarak hizmet veren OPPO, ilk katlanabilir özellikli OPPO Find N ile ilgili oldukça iddialı bir çalışma yapıyor gibi gözüküyor. ,

Bilindiği üzere sabah erken saatlerde OPPO’nun ilk katlanabilir özellikli cep telefonu için resmi olarak ön duyuru yapıldı. Galaxy Z Fold3 ve Huawei Mate X2 ile benzer yapıda olacak olan ancak daha küçük ve kısa olacak olan telefon, OPPO Find N adıyla 15 Aralık tarihinde kullanıcıların karşısına çıkacak. İşte söz konusu bu cep telefon hakkında açıklama yapan firma, Find N ile diğer katlanabilir akıllı cep telefonlarda şikayet edilen pek çok durumu çözüme kavuşturduklarını iddia ediyor. Pete Lau’ya göre bu cihazın ekranında katlanma yeri bulunmayacak ve oldukça sağlam bir menteşeye sahip olacak. 

13 4

Tam dört yıllık arge ve alt jenerasyon prototip sonrasında ortaya çıkan telefon, sahiden de hiç bir şekilde acele edilmeden tasarlandı ve bu da mükemmele yakın bir cihazın ve buna bağlı olarak da deneyimin yakın zamanda cihazla sunulacağını gösteriyor. Rakiplerine göre daha küçük boyutta olması beklenen söz konusu bu telefon ile ilgili OPPO şunları aktardı; “Akıllı telefon inovasyonları normal yapıda adeta duvara tosladı. Akıllı telefonların geleceğinde ne var?”

Söz konusu bu sorunun cevabı ise direk olarak karlanabilir akıllı cep telefonlar olarak gösteriliyor. Bilindiği üzere Samsun’da bu şekilde bir düşünce yapısına sahiptir. Artık tüm odak bu katlanabilir akıllı cep telefona dönmüş durumdadır. Normal cep telefonlar yakın zamanda sunulmayacak ancak esas olan yenilikler katlanabilir ya da genişleyebilir cep telefonlara aktarılacak. Katlanabilir akıllı cep telefonların son kullanıcıya hitap etmesi adına şimdi genel olarak odluğundan daha uygun hale gelmesi gerekiyor. OPPO, bu konu ile ilgili olarak şu an için bir açıklama gelmedi fakat Galaxy Z Fold3 ve Huawei Mate X2 gibi Find N de yüksek ihtimalle 1.000 dolar altında olmayacak gibi gözüküyor. 

14 4

OPPO Find N katlanabilir cep telefon hakkındaki diğer detaylar

Geçtiğimiz haftalar içerisinde 7,8 inç ile 8 inç arasında ana ekran olacak ve bu OLED ekranda ise 120Hz yenileme hızı olacak. Dışında ise 60 Hz’lik bir ikinci ekran özelliğine sahip olan ürün, 32 megapiksel selfie kamerasına sahip olacak ve hemen hemen kesin şekilde gücünü Snapdragon 888 işlemciden alacak gibi gözüküyor. Yani söz konusu bu modelde kısa süre önce tanıtımı yapılan çok güçlü 8 Gen 1 olmayacak. Firma tasarımı Gen 1 öncesinde tamamlamıştı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir