Türkiye’de resmi olarak yer alan isimlerden biri olan OPPO, bugün yeni amiral gemisi OPPO Find X5 Pro ile bir kez daha gündemde yerini alıyor. Serinin bir parçası olan amiral gemisi nitelikli OPPO Find X5 Pro, oldukça üst seviyede bir cihaz ve yüksek performans sunuyor. 

Spellbreak sistem gereksinimleri

Bu yüksek performansın olumsuz etkisi ise yük altında yüksek ısı oluyor. İşte söz konusu bu sorunu ortadan kaldırmak adına adım atan OPPO, Türkiye macerası henüz başlamayan amiral gemisi telefon için özel bir kılıf tasarlandı. Bu “Ice-Skin” adına sahip olan kılıfın en önemli özelliği, “Glacier-Mat” olarak geçen bir hidrojel tabakaya sahip olmasıdır. Aktarılan bilgiler göre Wuhan Üniversitesi araştırmacılarının katkısıyla geliştirilen hidrojel tabakası, havadaki nemi toplayarak etkili bir soğutma özelliği sunuyor. Bunun için özel bir açık yapılı tasarıma sahip olan kılıf, OPPO’ya göre yük altında 3 derece kadar olumlu fark yaratılabiliyor. 

14 11

Akıllı cihazlarda bu şekilde küçük sıcaklık farkları dahi ciddi bir fayda sağlayabiliyor. Aktid olarak bir fana sahip olmayan telefonların sıcaklık derecelerini kontrol altında tutmak, işlemcinin saat hızını kısmasını engelliyor. Bu da uzun vadeli oyun seanslarında yüksek sıcaklık sebebiyle görülebilen performansın yeni kare hızlarının düşmesi ön plana çıkıyor. OPPO Find X5 Pro, artık nabız ölçme özelliğine sahip ve telefon bunu ilginç bir şekilde göğüs üzerinden yapıyor. Kişiler telefonlarını belirli bir süre için göğsüne koyuyor ve hareket etmeden bekliyor. Bu esnada ise yerleşik olarak sensörlerden (İvmeölçer ve jiroskop) diğer donanımlardan faydalanan cihaz, anlık olarak nabız verisi belirliyor ve bu konuda dünyada bir ilke imza atıyor. Cihaz bu ve benzeri özellikler ile kullanıcılar için yüksek performans sağlıyor. Yakın zaman cihaz hakkında daha detaylı bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir