OPPO, Snapdragon 8 Gen 1 işlemci ile donatılmış Find X5 Pro amiral gemisi modellerinin güçlendirilmiş versiyonları için çalışmalarına başladı. Yapılan yeni çalışmalarda Snapdragon 8 Gen Bir işlemci yerine MediaTek tarafından geliştirilen Dimensity 9000 işlemci kullanıldı.

Dimensity 9000 ile Snapdragon 8 gen 1 işlemci arasında yapılan karşılaştırma testlerinde 9000 modelin daha iyi bir performans sunarak dikkat çekmişti. Bu nedenle cihazın yeni işlemciler ile çok daha yüksek bir performans sergilemesi bekleniyordu. Yeni işlemcisi ile AnTuTu testinde görülen model, iki farklı işlemcinin aynı telefonda ne kadar bir performans farkı yaratacağını da ortaya koydu.

OPPO Find X5 Pro AnTuTu test sonuçları nasıl?

Testte, her iki telefon da yüksek performans moduna geçirildi. IT Home tarafından yapılan testlerde Dimensity destekli OPPO Find X5 Pro 1003278 puan almayı başardı. Bu puana ulaşabilen hiçbir Android model olmamıştı. Bu nedenle yeni işlemcisiyle Find X5 Pro önemli bir güce ve performans yakalamayı başardı. Snapdragon modelin puanı ise 9990473’te kaldı. 

oppo 1
OPPO Find X5 Pro farklı versiyonlarının karşılaştırmaları

Yapılan testler tek bir sefer gerçekleştirilmediği gibi ekip cihazlarda arka arkaya testler yapılarak nihai sonuçlar aldı. PPO Find X5 Pro, Dimensity 9000 ile gelen ilk akıllı telefon olduğu için performansı ile merak ediliyordu. Yapılan AnTuTu testleri ile birlikte telefonun beklentiler üzerinde bir performans sergilemesi ve bugüne kadarki en iyi sonuçlara ulaşması Oppo Find X5 Pro modeli için daha iyi bir satış rakamlarına ulaşılmasını sağlayabilir.

TSMC’nin 4nm sürecinde üretilen cihazda grafik biriminde Mali G710 GPU bulunuyor. İşlemcinin çekirdeklerinde ise 1 adet Cortex-X2 süper çekirdeği, 3 adet Cortex-A710 büyük çekirdeği ve 4 adet Cortex-A510 küçük çekirdek yer alıyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir