Oppo tarafından geliştirilen Find X5 serisinde 3 farklı modelin yer alacağı belirtildi. 2022 yılının ilk çeyreği itibari ile Snapdragon’un en yeni işlemcisini telefonlarda kullanmaya başlayacağını belirten Oppo bu konuda önemli bir adım atıyor.

Uzun zamandan beri akıllı telefon dünyasının konuşulan modellerinden olan Oppo Find X5 modeli, gelen son rapora göre 3 farklı versiyon ile piyasada yer alacak.

Oppo Find X5 serisinde hangi modeller yer alacak?

Şirket tarafından yapılacak yeni açıklamalar sonrasında piyasada satışa çıkarılacak olan 3 modelin; Oppo Find X5, Oppo Find X5 Pro ve Oppo Find X5 Pro+ olması bekleniyor. Bu üç modelde ise Snapdragon 8 Gen 1 ve Dimensity 9000 en üstteki 2 modelde kullanılacak. 3. versiyonda ise Dimensity 8000 ya da Snapdragon 888 Plus gibi işlemcilerden birisinin kullanılması bekleniyor.

Oppo Find X5 Pro, Oppo Find X3 Pro üzerinde iyi yükseltmelerle gelecek. Ancak bu noktada çoğu kullanıcının dikkatini çeken bir detay, şirketin X3 serisinden X5 serisine atlaması. Genellikle numaralandırmada herhangi bir değişiklik yapmak istemeyen şirketler, Çin’deki özel durum nedeni ile çoğu zaman 4. sürümü atlıyor. Çoğu Çinli marka, kötü şans ile ilişkilendirildiğinden dolayı telefon adlandırmalarında ve serilerinde 4 sayısını kullanma eğiliminde değil. Bu bakımdan Oppo da yeni sunacağı Find X serisinde 3’ten sonra Find X 5. versiyonlara geçiş yapacak. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir