Oppo’nun Find serisindeki yeni modeli olacak Oppo Find X4’ten ilk detaylar ortaya çıktı.

2021 yılı sona ererken 2022 yılında piyasaya sunulacak yeni telefonlar için de raporlar arka arkaya gelmeye başladı. Son dönemde popüler Çin markalarından bir tanesi olan Oppo, her ne kadar Reno serisi ile gündemde olsa da şirketin farklı serilerinde üretimler planlamalar doğrultusunda devam ediyor. Bu doğrultuda ise yeni modellerden birisinin Oppo Find X4 olacağı görüldü. Samsung tarafından piyasaya sunulacak Galaxy S22 modelinin ardından tanıtılarak satışa çıkarılacak olan Oppo Find X4, böylece akıllı telefon dünyasında yeni bir rekabetin yaşanmasını sağlayacak.

Şirketlerin birbirine karşı üstünlük kurması adına tanıtım tarihlerine ve rekabet içerisinde olacakları telefonların özelliklerine büyük dikkat ettiği bilindiğinden dolayı Oppo, Samsung’un yeni amiral gemilerinin çok daha üzerinde bir model sunmak amacında. Bu nedenle de Oppo Find X4 özellikleri şimdiden dikkat çekiyor.

Oppo Find X4 özellikleri neler?

Oppo Find X4 için yapılan paylaşımlarda yeni telefon modelinde yer alacak pek çok özellik açığa çıkarıldı. 

Yapılan açıklamalara göre telefonda ilk olarak dikkat çeken yeniliklerden bir tanesi 125W hızlı şarj teknolojisi olacak. Bir önceki seride 65W hızlı şarja sahip modeli piyasaya sunan Oppo, yeni modeli ile birlikte bu süreyi neredeyse iki katına çıkarmayı başarmış durumda. Bu yıl sonuna doğru piyasaya sunulacak Snapdragon 898 işlemcisi ile desteklenmesi beklenen yeni modelde, böylece performans ve hız çok daha artmış olacak. Böylece kameralar, hızlı şarj gibi özellikler güçlü bir işlemci ile desteklendiğinden dolayı yeni model adeta şirketin yeni bir performans canavarını piyasaya sunmasını sağlayacak. 

Oppo, Find X4 modeliyle rekabette Samsung’u geride bırakabilir mi?

Samsung’un yeni amiral gemilerinde 25W hızlı şarj destekleneceği düşünüldüğünde, Oppo özellikle şarj özellikleri ile Samsung amiral gemilerine karşı ciddi bir üstünlük kuracak. İşlemci cephesinde de benzer modellerin kullanılacak olması, cihazların ek özelliklerinin daha fazla ön plana çıkaracak. Bu aşamada ise Oppo biraz daha avantajlı görünüyor. 2022’de yapılacak tanıtımlar ve sonrasında açıklanacak satış raporları ile bu 2 marka arasındaki rekabet resmen görülecek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir