Oppo, Find X4 olarak adlandırılan yeni modelin Dimensity 9000 işlemci ile piyasaya sunulacağını duyurdu. 

MediaTek 4nm sürecindeki ilk yonga setine piyasaya sürerek Dimensity 9000 ile rakiplerine güçlü bir fark atmayı başardı. Üst düzey akıllı telefonlarda performansı arttıracak bir seçenek olarak dikkat çeken Dimensity 9000, pek çok şirketin radarına girmiş durumda. Güçlü yonga setini kullanacak yeni modellerden bir tanesi de Oppo Find X4 olacak.

Oppo Find X4 işlemcisi resmen duyuruldu

Oppo Find X4 modelinde Dimensity 9000 kullanılacağı resmiyet kazandı. Oppo tarafından yapılan resmi açıklamalarda duyurulan bu gelişme bugün erken saatlerde geldi. Oppo Başkan Yardımcısı Henry Duan, bir sonraki Find X amiral gemisinin Dimensity 9000 ile piyasaya sürülen ilk amiral gemi olacağını açıkladı. Bununla birlikte şirketin Oppo Find X4 Pro versiyonunda Snapdragon 8 Gen 1 olacağı belirtilişti. Bu sayede yeni modellerde yer alacak işlemciler şimdiden netlik kazanmış durumda. Telefonların ne zaman tanıtılacağı bilinmese de Oppo’nun, Dimensity 9000 kullanan ilk marka olacağını duyurması, en erken tanıtıma imza atacağını da gösterdi.

Diğer markalar da kayıtsız kalamadı

Oppo’nun yanı sıra Xiaomi, Honor ve Vivo tarafından da yeni işlemci benimsenecek. Dimensity 9000, Nord 3 gibi pek çok yeni model akıllı telefonda kullanılacak. Ancak yeni modeller için 2022 yılının Ocak ve şubat aylarında tanıtımlar bir bir yapılacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir