Oppo Find N5 Flip için sürpriz bir gelişme yaşandı. Yeni bilgilerde Oppo Find N5 Flip modelinin iptal edildiği açıklandı.

Katlanabilir akıllı telefonlar için Oppo’nun yeni bir model geliştirdiği biliniyordu. Ancak Vivo ile katlanabilir telefon sektöründe rekabet içerisinde olan Oppo, sürpriz bir karar alarak Oppo Find N5 Flip modelini iptal etti.

İddialar Gerçek mi

Geçtiğimiz aylarda Oppo’nun katlanabilir akıllı telefon pazarından çıkacağı iddia edilmişti. Sonrasında iddiaların gerçek olmadığına yönelik gelişmeler gündeme gelse de Oppo Find N5 Flip iptali sonrasında iddialar yeniden gündeme geldi. Pazar payındaki düşüşler, kullanıcılar için ilk modellerin beklentileri tam olarak karşılayamaması, Oppo için caydırıcı olmuş olabilir.

Flip Satışları Düşük Kaldı

Oppo Find N5 Flip modelinin iptalinde Oppo’nun önceki modellerinde düşük satış rakamlarında kalması etkili oldu. öyle ki Oppo Find N3 Flip sonrasında piyasaya sunulması beklenen Oppo Find N5 Flip için şirket, çok fazla kaynak ve çalışma yaptığı için tüm bunlar gereksiz görülmüş olabilir. Oppo ile ilgili iptal gelişmelerinde kaynaklar iptalin nedenini net olarak açıklamadı.

Flip serisinin düşük satış rakamlarında kalmasının ardından Oppo Find N5 Flip iptali, bu modeli bekleyenler için hayal kırıklığı olacak. Katlanabilir akıllı telefon sektöründe yeni modelin piyasada yer almayacak olması, rakip markalar için avantaj sağlayacak.

Oppo Find N5 Flip Gelmeyecek!
Oppo Find N5 Flip Gelmeyecek!

Xiaomi Piyasaya Sunacak

Oppo Find N5 Flip iptal edilmiş olsa da Xiaomi gibi sektörün iddialı markaları katlanabilir telefonlardan vazgeçmiş değil. Şirketin yeni katlanabilir modellerinden Xiaomi Mix Fold 4 uluslararası pazarda yer alacak. üstelik şirket, Flip tarzındaki modeller için de öncü tasarımını piyasaya sunacak. Ancak flip başlangıç aşamasında sadece Çin’de yer alacak. ancak ilerleyen dönemlerde yine küresel pazarlarda boy gösterebilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir