Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden OPPO, ilk artırılmış gerçeklik özelliğine sahip olan gözlüğünün tanıtımını gerçekleştirdi. Kullanıcıların AR beklentisini tam olarak karşılamıyor olsa da Air Glass, 2022 yılında çıkış yaparak şirketin bu alandaki ilk çalışması olarak adından söz ettirecek. 

Gelecek yıllar içerisinde, artırılmış gerçeklik özelliğine sahip olan gözlükler de tıpkı akıllı cep telefonların hayatımıza girdiği gibi gündelik yaşamda kullanılmaya başlanabilir. Şu anda pek çok teknoloji şirketi bu alanda çalışmalar yapmaya devam ediyor. Apple’ın AR ve VR nitelikli gözlükleri ile ilgili yeni bilgiler her geçen gün gelmeye devam ediyor. Elbette ki teknoloji anlamında önemli bir isim olan Çin’de bu alanda çalışma yapmaktan geri kalmayacaktır. Bu Çinli şirketlerden biri de OPPO oldu. OPPo’nun da AR gözlük çalışmaları içerisinde olduğu uzun zamandır söylenen bir durumdur. Söylentiler doğru çıktı ve şirket bugün AR gözlük tanıtımını gerçekleştirdi. Air Glass adlı bu AR gözlük, 2022’nin ilk aylarında tanıtılacak. 

19 2

Air Glass ile görüş alanı 2D bilgiyle genişliyor

Söz konusu bu teknolojik ürün esasında o kadar da şaşırtıcı detaylara sahip değildir. Air Glass, aynı Google Glass gibi gözlük camlarına 2D şeklinde bilgiler yansıtıyor. Ancak pek çok kişinin AR teknolojisi denildiğinde beklediği ilk şey, elbette ki gerçek dünya anlayışı üzerinde ciddi değişiklikler yapan 3 boyutlu nesnelerin aynı bir oyun içerisindeymiş gibi camlara yansıtılmasıdır. 

Apple’ın iOS 15.2 ile gelecek en önemli özellik

Air Glass’ın özelliklerinden söz etmek gerekirse ürün, Qualcomm Snapdragon 4100 işlemci üzerine kuruludur. 30 gram ağırlığındaki Air Glass AR gözlükler, pili aktif kullanım karşısında 3 saat ve beklemede ise 40 saat kadar dayanabilir. Gümüş yarım çerçeve ve siyah tam çerçeve olmak üzere iki adet renk seçeneği ile beraber gelen bu cihaz camlarına ışık sağlayan projektörün sağladığı parlaklık, 3 milyon nit’e kadar ulaşabiliyor. Fakat ortalama bir kullanım karşısında bu değer 1400 nit civarında olabilir.

20 2

Ses, dokunma, el ve baş takibi ile kontrol edilme özelliğine sahip olan Air Glass, aynı zamanda Oppo’nun ColorOS 11 (ve üzeri) işletim sistemine sahip olan bir cep telefonlar, mobil uygulama üzerinden de kontrol edilebilir. Bildirim gösterme, yönlendirme ve teleprompter fonksiyonlarının yanı sıra gerçek zamanlı olarak çeviri yapma özelliğine sahip olan bu AR gözlük, 2022 yılının ilk çeyrek kısmında yalnızca Çin’de satışa sunulacak. Sınırlı bir miktarda yapılan satışların ardından Oppo, ilk AR gözlüğü ile ilgili olarak yeterince geribildirim ile karşı karşıya gelmiş olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir