Yaklaşık bir hafta önce, Oppo A55s renderları ortaya çıktı ve ardından Geekbench, Bluetooth SIG ve FCC sertifikaları geldi. Artık cihaz resmiyet kazandı ve önümüzdeki hafta raflarda yerini alacak.

İlginç bir şekilde, cihaz şu anda Japon pazarına giriyor ancak çok yakında Güney Asya’daki diğer pazarlara da çıkacak. Bir süredir Japonya’da Oppo’nun en son teklifi. Yakışıklı uygun fiyatlar ve uygun maliyetli özellikler getiriyor, ancak yine de 5G bağlantısı sağlayabilir.

Oppo A55s özellikleri

Oppo A55s, 90 Hz yenileme hızına ve 6,5 inç Full HD+ LCD ekrana sahip. Kaputun altında, telefon 4 GB RAM ve 64 GB Dahili Depolama ile Qualcomm Snapdragon 480 SoC’ye yer verilmiş. Bu işlemci, Qualcomm’un 5G segmenti için sunduğu en düşük seviye. Yine de diğer SD400 serilerinden daha iyi ve Snapdragon 662’den bile daha iyi. Buna ek olarak, bellek genişletme için bir mikro SD kart yuvası var. Kamera açısından, Oppo A55s arkada çift kamera kurulumuna sahip. 2 MP derinlik sensörü ve LED flaş ile eşleştirilmiş f/2.2 diyafram açıklığına sahip birincil 13 MP kamera var. Ayrıca ön tarafta görüntülü aramalar ve mütevazı selfie’ler için 8 MP’lik bir selfie kamerası bulunuyor. Kamera uygulaması, Ultra Gece Modu, Portre Modu ve AI Sahne Geliştirme gibi çeşitli gelişmiş modlarla birlikte geliyor.

OPPO A55 4G’nin özellikleri açıklandı

İlginç bir şekilde, bu, bir çeşit toz ve su koruması ile gelen ilk Oppo A serisi akıllı telefon. Ne yazık ki, kesin IP derecesi henüz netleşmedi. Raporlara göre, IPX8 / IP6X. Telefon kutusundan çıktığı andan itibaren Android 11 ile çalışır ve ColorOS 15 en üstte çalışır. Bir noktada Android 12 ve ColorOS 12’ye güncellenmesi gerekiyor.

Oppo A55s, güçlerini 18 W’a kadar hızlı şarj desteğine sahip 4.000 mAh pilden alıyor. Bağlantı açısından, Oppo A55s Bluetooth 5.0, Çift Bantlı Wi-Fi, VoLTE ile 4G ve tabii ki 5G’ye sahip. Telefon, 3.5 mm kulaklık jakının yanı sıra şarj ve veri aktarımı için bir USB C bağlantı noktasına sahiptir.

Oppo A55s 33.800 JPY’de fiyatlandırılır ve bu da kabaca yaklaşık 295 dolar anlamına gelir. Telefon 26 Kasım’dan itibaren Japonya’da satışa çıkacak. Satış için ön kayıt bugün başlıyor. Ahize Yeşil ve Siyah renk gruplarında gönderilir. Raporlara göre, telefon Asya’daki diğer pazarlarda piyasaya sürülebilir. Ancak Oppo henüz kullanılabilirlik hakkında daha fazla ayrıntı açıklamadı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir