Oppo 12 Ocak 2022 tarihinde Çin’de özel bir lansman gerçekleştirdi ve Oppo A36olarak adlandırdığı yeni modelini piyasaya sundu. 5G desteği bulunmayan ve Snapdragon 680 işlemci ile desteklenen telefonda daha çok uygun fiyatlı bir seçenek sunulmak istenmiş.

Çin’deki etkinliğini arttırabilmek adına giriş ve orta segmente ağırlık veren Oppo, üst segment ve katlanabilir telefonlarıyla da rakiplerinden geride kalmak istemiyor. Dün itibariyle yapılan lansmanda piyasaya sunulan Oppo A36, yüksek donanımları ve uygun fiyatı ile ülkede dikkat çekmeyi başardı. Tanıtımda çok fazla pazar seçenekleri ile ilgili detaylara yer verilmese de şirketin etkin olduğu pek çok pazarda A36 modelini satışa çıkarması bekleniyor.

Oppo A36 özellikleri neler?

Oppo A36 model için yapılan resmi açıklamalarda telefon ekranında 90 Hz ekran yenileme hızı ve 180hz dokunmatik örnekleme hızı ile destek sağlayacağı belirtildi. 6.56 inçlik bir LCD ekranın kullanılacağı telefonda ön kamerada 8 megapiksellik bir lense yer verilmiş. Arka kamerada ise 13 megapiksel ana kamera ve 2 MP derinlik kamerası kullanılıyor.

gsmarena 003

8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı ile desteklenen telefon, üstelik daha fazla alana sahip olmak isteyenler için microSD yuvasına da sahip. Android 11 işletim sistemini alacak olan telefondan Android 12 güncellemesinin de getirilmesi bekleniyor. 5000 mAh kapasiteli batarya ise uzun süreli kullanımlarda A36’yı da eşsiz kılacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir