Son dönemlerde katlanabilir telefon modeli ile piyasada konuşulsa da Oppo’nun yeni sızıntısı Oppo A16k modelinin açığa çıkmasını sağladı.

Oppo’nun en güçlü serilerinden bir tanesi olan A serisi önümüzdeki dönemlerde yeni bir model ile desteklenecek. Oppo A16k olarak adlandırılacak yeni model, yapılan sızıntı sonrasında özellikleri ve kamera performansı ile görüntülendi.

91mobiles tarafından sızdırılan yeni fotoğraflarda şirketin; mavi, beyaz ve siyah olmak üzere 3 farklı renk seçeneği ile telefonu piyasaya sunacağı görüldü.  Daha önce çeşitli sertifikasyon süreçlerinden geçen ve bazı donanım bilgileri ile piyasada yer alan Oppo A16k’nın sızdırılan yeni özellikleri önceki veriler ile örtüşüyor. Piyasaya sunulacak Oppo A16k’nın belirtilen özelliklerle çıkması bekleniyor.

Oppo A16K teknik özellikleri nelerdir?

Oppo A16K, 1.600 x 720 piksel HD+ çözünürlüğe sahip 6.52 inç LCD ekranla kutudan çıkacak. Kapağın altında, MediaTek’in Octa-Core Helio G35 işlemcisi yer alıyor. Eski 12 nm mimarisi ile üretilmiş olan işlemci, bu nedenle biraz zayıf kalabilir. Sırasıyla 32 GB veya 64 GB dahili depolama alanı ve 3 GB / 4 GB RAM seçenekleriyle donatılacak olan modelde, tüm bu özellikler, sekiz eski ARM Cortex-A53 çekirdeğiyle desteklenecek.

Oppo A16K, Android 11 işletim sistemiyle çalışacak ve ColorOS 11.1 ara yüzü ile desteklenecek. Ancak ColorOS 12 ve Android 12 güncellemesinin olup olmayacağı netlik kazanmış değil.  Kamera özelliklerinde ise tek 13 MP arka kamera ve 5 MP ön kamera ile yetinilmiş. Oppo A16k ölçüleri ise 164 x 75,4 x 7,85 mm ve 175 gram şeklinde.

4.230 mAh pil ile desteklenen telefonda şarj ise sadece 10 W. Bu sınırlı şarj göz önüne alındığında, cihaz bir mikro USB portu ile gelebilir.

Oppo A16k temel özellikleriyle fiyat açısından cazip olarak piyasada tutunabilir. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir