OpenAI için GPT 4.5 Turbo beklentisi bulunurken yeni özellik için şirket yanlışlıkla özelliği duyurmuş olabilir. İşte detaylar.

OpenAI, 14 Mart 2023’te GPT-4’ü tanıtmıştı. Şimdi ise yeni sürüm için yanlışlıkla sızıntı yapılması ile gündemde geldi. Düzenlenen lansman ile GPT-4.5 Turbo’yu tanıtan şirket, yeni model ile etkinliğin çok daha artacağını net bir şekilde göstermişti. Geçtiğimiz gün GPT-4.5 Turbo hakkında yayınlanan yeni bir blog gönderisinde ise şirketin yeni planlamaları ve sürümler arasındaki farklara değindiği görüldü. Ancak burada yer alan önemli detaylar GPT-4.5 Turbo geleceğine yönelik önemli veriler sunuyordu. Bu durumun farkına geç varan şirket, yazıyı geri çekmiş olsa da bu durum kullanıcıların dikkatinden kaçmadı.

OpenAI, GPT-4.5 Turbo'yu "Yanlışlıkla" Sızdırmış Olabilir
OpenAI, GPT-4.5 Turbo’yu “Yanlışlıkla” Sızdırmış Olabilir

GPT-4.5 Turbo Haziran’da Gelebilir

Blog gönderisinde GPT-4.5 Turbo için Haziran ayı itibariyle kullanımın mümkün olacağı ifade edildi. Bugüne kadar şirket bu konudaki soru işaretlerini gidermediği gibi açıklama yapmaktan da kaçınmıştı. Hatalı bir blog yazısı ile ortaya çıkan bu durum, sürprizi ortadan kaldırmış olabilir. Yeni nesil GPT-5 öncesinde son bir ara sürüm olacak GPT-4.5 Turbo, Haziran’da tanıtıldıktan sonra Temmuz ayı itibariyle kullanımda olabilir.

GPT-4.5 Turbo Neler Sunuyor

Bugüne kadar yapılan açıklamalar ve resmi paylaşımlara göre GPT-4.5 Turbo GPT-4 Turbo üzerine önemli bir yükseltme olacak. Bağlam uzunluğu 128K’dan 256K’ya çıkarılacak ve 2 katlık bir artış elde edilecek. Sektördeki rakiplerinin bu alandaki üstünlüğünü ortadan kaldırmak isteyen OpenAI, 5. sürümde bu değerleri çok daha yükseltebilir.

OpenAI, GPT-4.5 Turbo için yapılan sızıntıya dair bir açıklama yapmadı. Ancak yazının geri alınmış olması, açıklama yapılmamış olsa da durumu doğruluyor. Bu bakımdan kısa süre içerisinde şirket yeni açıklama yaparak bu durumu açıklayabilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir