Oldukça yoğun ilgi gören ve kullanılan yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT’nin arkasında bulunan yapay zeka şirketi New York merkezli girişim Global Illumination, yaratıcı araçlar, altyapı ve dijital deneyimlerin oluşturulmasında yapay zeka teknolojisinin kullanımını benimseyerek OpenAI tarafından satın alındı. Anlaşma detayları henüz açıklanmamış olsa da, bu satın alma işlemi OpenAI’nin yaklaşık yedi yıllık tarihindeki ilk kamuya açık satın alma hamlesi olarak kayıtlara geçiyor.

OpenAI’dan ilk satın alım gerçekleşti

OpenAI yapmış olduğu duyuruda satın alma şartlarını çevreye açıklamamış olsa da Global Illumination’ın “tüm ekibinin” ChatGPT de içerisinde bulundurarak “temel ürünleri” üzerinde yoğun ve daha başarılı çalışmalar yapmak üzere şirkete katılmış olduğunu dile getirdi. Bununla beraber OpenAI, Global Illumination ekibinin şirket içerisinde hangi görevlerde bulunacağı da belirtilmemiş olan diğer bi konu. Firma yapmış olduğu bir duyuruda şunları dile getirdi. 

“Global Illumination, yaratıcı araçlar, altyapı ve dijital deneyimler oluşturmak için yapay zekadan yararlanan bir şirkettir”.

Global Illumination, belki de adını çokça duymadığımız bir firma olabilir ancak geçmişi oldukça etkileyici. Daha önce Instagram ve Facebook gibi devler için ürünler tasarlayıp geliştiren bu firma, YouTube, Google, Pixar, Riot Games gibi saygın şirketlerle de işbirliği yapmış. Şirketin web sitesi oldukça minimalist. Ana hatlarıyla bir tanıtım, sekiz çalışanın adı ve “web için inşa edilmiş açık kaynaklı bir sandbox MMORPG” olan Biomes adlı oyuna bir bağlantı mevcut. Bu oyun, grafiksel olarak Minecraft’e oldukça benzeyen bir yapıda.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir