Fullbright kurucu ortağı olan  Steve Gaynor, Open Roads piyasaya çıkacağı zaman The Open Roads Team’e atıfta bulunacağını açıkladı. Open Roads’un geliştirici ekibi toplu olarak şirketten ayrıldı ve artık Fulbright çatısı altından ayrılmış bulunuyolar.

Fullbright kurucu ortağı olan Steve Gaynor‘ın yaptığı açıklamalara göre, artık herkesin The Open Roads Team olarak bilinen ekip bundan sonraki süreçte Annapurna Interactive ile çalışmalarına devam edecek ve artık eski stüdyo ile bir bağlantıları kalmadığını açıkladı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gaynor şunları dile getirdi:

“Uzun bir değerlendirmenin ardından, Open Roads’u halka açık bir şekilde temsil etme görevi Fullbright’ın olmayacak. Oyunun çıkışında Open Roads Team’e de atıfta bulunulacak.”

Gaynor’un “toksik bir çalışma kültürü” yarattığı suçlamalarında bulunulmasının ardından Open Roads’un yaratıcı liderliğinden ayrılmasının üzerinden yaklaşık olarak iki yıl geçti.

Bu konuyla ilgili Gaynor şu sözleri de ekledi:

“Projeden uzaklaştım. Ne üzerinde çalıştığımız hakkında pek bir şey paylaşılmadı. İnsanlarla nasıl çalıştığımı ve benim için en iyi rolün ne olduğunu düşünmek ve yeniden gözden geçirmek için elimden geleni yaptım. Şimdi ise aradan iki yıl geçti.”

İddialara göre Gaynor’ın iş ortamındaki ayrıştırıcı tavırları, küçük düşürücü hareketleri ve agresif tavırları yüzünde 12 personel stüdyodan dayanamayarak ayrıldı ve kadınlardan ruhsal olarak sıkıntılar yaşayıp, çökenler oldu.

Open Roads Team, ortaya atılan suçlamaları sonrasında Fullbright'tan ayrılma kararı aldı

Gaynor kabahatli olduğunu kabul etti

Tartışmalı isim resmi Twitter hesabından şu açıklamalarda bulundu:

“Yöneticilik tarzım Fullbright’ta çalışan insanlara zarar verdi ve bunun için gerçekten özür diliyorum. Geri adım atmak bana rolümün nasıl değişmesi gerektiğini ve uzman bir yönetim danışmanıyla çalışmak ve Fullbright’taki işle ilişkimi yeniden düşünmek de dahil olmak üzere bir ekibin parçası olarak nasıl öğrenmem ve gelişmem gerektiğini görmem için bir alan ve perspektif sundu. Open Roads ve Fullbright ekibine çok değer veriyorum. Open Roads’un günlük gelişiminden geri adım attığım için üzgünüm ancak yapılması gereken doğru şey buydu. Open Roads ekibi oyunu tamamlarken onlara olan inancım ve desteğim tamdır.”

Open Roads Ekibi projenin üzerinde çalışmalarına devam ederken, Gaynor ise Fullbright ile yoluna bakmaya devam edecek gibi görünüyor. Stüdyonun bir sonraki oyununda ise tek başına girişilecek bir proje olarak yer alacak.

Open Roads’un geliştirme süreci hakkında açıklamalarına devam eden Gaynor hesabından şunları paylaştı:

“Üst düzey rolde giderek daha mutsuz oldum ve bunun stüdyodaki insanlara nasıl davrandığımı etkilemesine izin verdim. Bu gerçekten pişmanlık duyduğum ve daha önce ele almam gereken bir konuydu ancak bunu yapmadım ve sorumlusu da benim.”

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir