Otomobil üreticisi Opel en büyük 5. pazarı olan Türkiye’yi 3 ana pazarından bir tanesi olarak belirlediğini açıkladı. Karar hakkında konuşan şirketin CEO’su Florian Huetel, kararın Türkiye’deki Opel kullanıcılarını şirketin geleceği hakkında karar verici bir konuma getirdiğini söyledi.

Opel sadece elektrikli araç üretecek

Alman otomobil üreticisi Opel’in CEO’su Florian Huettl Türkiye’yi ziyaret etti. CEO ziyareti sırasında gündemi gözden geçirdi ve Türkiye’nin Opel için ne kadar önemli olduğunu anlattı. Ayrıca Florian Huettl’e göre Opel küresel kararları hakkında artık Türkiye kullanıcılarının da fikirleri değerlendirmeye alınacak. Bu sayedeTürkiye’deki Opel kullanıcıları, şirket için Almanya’daki ve Birleşik Krallık’taki Opel kullanıcıları aynı kefeye girmiş oluyor.

Opel, bu yıl Türkiye pazarında 5. sırada yer alıyor. Şirket, Türkiye’yi Almanya ve İngiltere ile birlikte en büyük üç pazarından biri haline getirmeye başarıyla karar verdi. Böylece Türkiye’deki Opel meraklıları, şirket için Almanya ve İngiltere’deki Opel meraklıları ile aynı kategoriye girdi.

Müşteri geri bildirimi ile karar verilecek

Opel CEO’su Florian Huettl Türkiye ile ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 “Türkiye bizim için sadece satış rakamlarıyla önem taşımıyor. Üç ana pazarımızdan biri olarak Türkiye’de müşterilerden aldığımız geri bildirimler, uzun vadeli hedeflerimiz açısından çok önemli. Türkiye’deki ekibimiz ve müşterimiz çok önemli. Kararlarımızı alırken, Türkiye’yi aynı Almanya’yı ve Birleşik Krallığı dinlediğimiz gibi dinliyoruz. Türkiye, gelecekte nerede olmak istediğimize karar vermemize yardımcı oluyor. Tabii ki Almanya ile hali hazırda çalışıyoruz. Birleşik Krallık’ı birçok kez ziyaret ettim zaten. Ama Türkiye, nerede olduğumuzu görmek adına çok önemli ziyaretti. Doğru çözümleri Türk müşterilere sunabilmek oldukça değerli…”

Florian Huettl, Opel’in elektrikli araçlaryla ilgili de yeni açıklamalar yaptı. Türkiye’nin bu noktada da çok önemli olduğunun altını çizen Huettl, tüm elektrikli araçların Türkiye pazarına getirileceğini açıklayarak şunları söyledi:

Şu anda 12 farklı elektrikli modelimizin yanı sıra yüzde 100 elektrikli ticari araç modellerimizle de öncü rol üstleniyoruz. 2024 yılında tüm Opel modellerinin bir elektrikli versiyonu olacak ve 2028 için hedefimiz Avrupa’da Opel’in tamamen elektrikli modellerle satışa sunulacak bir konumda olması. Türkiye de bizim bu gelişimde ön planda tuttuğumuz ülkelerden biri. Elektrikli modellerimiz de bu hedefler çerçevesinde Türkiye pazarındaki yerini alacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir