Opel, elektrikli araçlar ve Yeşil Kampüs ile otomotiv dünyasının geleceğini şekillendirmek istiyor. Opel’in planı bu.

Alman otomobil devi Opel, elektrifikasyon stratejisine odaklanmaya devam ediyor. 2021 yılında başarıyla tamamlanmasının ardından marka, 2022’den itibaren yalnızca Combo Life, Vivaro Combi ve Zafira Life modellerini sunacak. Ek olarak, 2024 yılından itibaren büyün Opel modellerinin de elektrikli versiyonu piyasaya sürülmüş olacak.

2028 yılında Avrupa’da sadece elektrikli araçlar satılacak

Elektrifikasyon stratejisi hakkında açıklama yapan Opel CEO’su Uwe Hochgeschutz şunları söyledi; “Elektriğe alternatif yok. Opel, gelecekte çevre dostu yenilikleri ile daha da dikkat çekecek. Hızlı bir değişim içerisindeyiz ve 2024’ten itibaren istisnasız her Opel modelinin elektrikli versiyonunu sunacak olmamız da bu değişimin göstergelerinden biri.”

Opel, yeni yıllar için sürekli olarak elektrifikasyona doğru bir adım atıyor. Tüm hafif ticari araçlar da dahil olmak üzere on bir Opel modeli, 2022’nin ortalarına kadar elektrikli olacak. Emisyonsuz ürünler yolunda ilerleyen Opel, elektrikli versiyona sahip modellerin sadece bir kısmını sunuyor. Örneğin Opel meraklıları Combo Life, Vivalo Combi ve Zafira Life modellerini sadece elektrik modunda satın alıyor.

2015’te En Çok Aranan Otomobil Marka ve Modelleri

2028 yılından itibaren Avrupa pazarına sadece elektrikli modeller sunacağını açıklamasının ardından Opel, önümüzdeki aylarda satışa sunulacak yeni Astra nesli ile elektrifikasyona geçişte kritik bir eğriyi aşmayı planlıyor.

Alman üreticiler tarafından sunulan emisyonsuz araç yelpazesi, zaten küçük olan Opel Rockse’dan çok sayıda Opel Movanoe ticari aracına kadar uzanmaktadır. Opel Comboe Life ve Opel Zafirae Life kendi alanlarında en başarılı elektrikli modellerdir. Pil ayrıca halka açık bir DC hızlı şarj istasyonunda sadece 30 dakikada %0’dan %80’e kadar şarj edilebilir.

Opel, modelleri ve motorlarıyla sadece CO2 içermeyen bir geleceğe doğru ilerlemiyor. Opel ve Stellantis, Almanya’da pil hücresi üretimi için bir Gigafactory kurma planlarında bu yıl önemli bir adım attı. Rüsselsheim’daki proje, gelecekte Opel genel merkezini Stellantis’in yeşil kampüsü yapacak.

Opel’in yeni stratejisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Elektirkli araç üretimi şu an da ivme kazanıyor. Ülkemizde de daha çok elektrikli araç olmasını tercih eder misiniz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir