Akıllı saat pazarında OnePlus Watch 2 vs. Samsung Galaxy Watch 6 en çok karşılaştırılan modeller oldu. Peki hangisi iyi?

Akıllı saat pazarında OnePlus ve Samsung en güçlü markalar arasında. Her bir modeliyle sektörse sükse yaratan Samsung, zaman zaman OnePlus gibi rakipleriyle çok büyük fark yaratamıyor. Aradan geçen uzun bir sürenin ardından piyasaya giriş yapan OnePlus, akıllı saat serisinin ikinci üyesiyle oldukça iddialı. Birinci sınıf tasarım, uzun pil ömrü gibi pek çok özelliği ile ön plana çıkan OnePlus’ın bu alanda ne kadar iddialı olduğu ise Galaxy Watch 6 karşılaştırmasıyla ortaya çıkıyor.

OnePlus Watch 2 vs Samsung Galaxy Watch 6

Detaylı karşılaştırmaya geçmeden önce iki modelin kağıt üzerindeki durumuna bakalım.

OnePlus Watch 2 vs. Samsung Galaxy Watch 6! Hangisi Daha İyi?
OnePlus Watch 2 vs. Samsung Galaxy Watch 6! Hangisi Daha İyi?

OnePlus Watch 2 ve Galaxy Watch 6 Özellikleri

OnePlus Watch 2Samsung Galaxy Watch 6
Ekran boyutu1.43 inç40 mm: 1.3 inç 44 mm: 1.53 inç
Ağırlık49 gram40 mm: 28.7 gram 44 mm: 33.3 gram
Çözünürlük466 x 46640 mm: 432 x 432 44 mm: 480 x 480
Dokunmatik ekranAMOLED (AMOLED)Süper AMOLED, her zaman açık ekran
Depolama32GB16GB
Kablosuz BağlantıBluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n çift bant, NFCBluetooth 5.3, Wi-Fi 802.11 b/g/n, çift bant, NFC, LTE
Kan oksijen sensörüVarVar
IvmeVarVar
JiroskopVarVar
Ortam ışığı sensörüVarVar
Kalp atış hızı sensörüVarVar
BarometreVarVar
GPSÇift Frekans L1 + L5Tek Frekans L1
PusulaVarVar
Suya/toza dayanıklıMIL-STD-810H, 5ATM, IP68MIL-STD-810H, 5ATM, IP68
BataryaAkıllı Modda 100 saate kadar; Güç Tasarrufu modunda 12 güne kadar24 saate kadar
Fiyat299 Dolar (Türkiye satışı belli değil. Sadece kur karşılığı 9260 TL.41 mm:7309 TL 44 mm: 7829 TL

OnePlus Watch 2 ve Samsung Galaxy Watch 6 Tasarım Farkları

OnePlus Watch 2 tasarımıyla piyasada fark yaratmayı başardı. Paslanmaz çelik gövde ve safir kristal ile tasarım ve dayanıklılıkta dikkat çeken bu modele karşı mat alüminyum kaplamasıyla özel tasarıma sahip olan Galaxy Watch 6 iyi bir rekabet içerisinde. Tasarımın yanı sıra hafiflikte de iki cihaz arasında büyük bir fark bulunmuyor. İki modelde de değiştirilebilecek özel kayış seçenekleri mevcut. Böylece pazardaki seçenekleri değerlendirerek akıllı saatleri çok daha renkli hale getirmek mümkün.

OnePlus Watch 2 ve Galaxy Watch 6 arasındaki sağlamlık farklarında ise hiçbir özellik bulunmuyor. Her iki modelde de MIL-STD-810H dayanıklılık derecesine, 5 ATM, IP68 ile toza ve suya dayanıklılık özellikleri bulunuyor. Tasarım kişisel bir seçim olduğundan dolayı kişilerin bu iki model arasından kendine yakın bulduğunu seçmesi gerekiyor.

OnePlus Watch 2 vs. Samsung Galaxy Watch 6! Hangisi Daha İyi?
OnePlus Watch 2 vs. Samsung Galaxy Watch 6! Hangisi Daha İyi?

OnePlus Watch 2 ve Galaxy Watch 6 Teknik Farkları

Ekran özelliklerinde ise Samsung daha fazla piksel desteği, parlaklık sunarak öne çıkıyor. Dışarıda kullanımlar göz önüne alındığında Samsung, yüksek parlaklık değeri ile kullanımı kolaylaştırıyor. OnePlus Watch 2’deki özellikler kötü olmasa da Galaxy Watch 6 ekranda öne çıkıyor.

OnePlus Watch 2’de Snapdragon W5 Gen 1 yongası ile güçlü bir performans sunuluyor. Galaxy Watch 6 modelinde ise Exynos W930 kullanılıyor. Bu çipte; 1.4GHz saat hızına sahip çift çekirdekli yapı bulunuyor ve bu yapılanma W5’teki dört çekirdekli 1.7GHz yapılandırmasının gerisinde. Verimlilikte Samsung işlemcisi daha iyi olsa da OnePlus bu farkı kapatmak adına akıllı saatinde BES 2700 adı verilen bir verimlilik aracı kullanıyor ve aradaki farkı böylece kapatıyor. Üstelik OnePlus Watch 2 batarya performansı dahi bu araç ile iyileştirilmiş durumda. Yazılım ve arayüzde ciddi bir fark içermeyen modellerde Samsung, One UI ile daha fazla kişiselleştirme ve özellik sunuyor.

İki cihaz arasındaki en büyük fark ise telefona bağlı ve telefonsuz kullanımda ortaya çıkıyor. Samsung 4G/LTE sayesinde telefon olmasa da kullanımda sorun yaratmıyor. Ancak OnePlus Watch 2 için böyle bir durum söz konusu değil. Bu özellik sizin için önemliyse iki model arasındaki seçim Samsung’dan yana olmalı.

Son olarak pil ömrü şarj performansına bakıldığında ise OnePlus’ın diğer alanlardaki başarısını takip ettiği görülüyor. Akıllı modda 100 saate kadar pil ömrü destekleyen 500mAh batarya ile gelen OnePlus 3 günlük bir kullanım sunuyor. OnePlus’a göre akıllı saat yoğun kullanımda 48 saatlik bir performans sunuyor. Galaxy Watch 6’da ise dolu batarya ile 40 ila 50 saatlik kullanım vaat ediyor. Ancak yapılan testlerde uyku izleme gibi özelliklerin kullanılması halinde iki gün sonra şarj edilmesi gerekiyor.

Şarj hızlarında ise her iki saat de birbirine çok yakın. OnePlus Watch 2, 10 dakikalık şarjın ardından 24 saat kullanım sunuyor. 20 dakika içerisinde ise yaklaşık yüzde 60’lık bir doluluk sunuyor. Galaxy Watch 6 ise 30 dakikada yüzde 45’e ulaşıyor. Ancak pil ömrü OnePlus Watch 2’de çok daha iyi .

OnePlus Watch 2 mi, Galaxy Watch 6 mı Alınmalı?

Karşılaştırmalarda birinci sınıf malzemelerle etkileyici bir tasarım, yüksek pil ömrü ve üst düzey performans ile öne çıkan OnePlus’ı, gelenek haline gelen Samsung modeli takip ediyor. Samsung’un One UI yazılım platformunun çok daha olgun ve etkileyici olması, aradaki küçük farkları kapatacak derecede. Üstelik Samsung’un sunduğu sağlık özellikleri ve fitness takibi, OnePlus’ın sunduklarından çok daha ileride ve modelin pil ömrü çoğu insan için fazlasıyla yeterli olduğundan dolayı OnePlus yeni modeliyle iddialı olsa da büyük bir fark yaratamıyor. Peki sizin için OnePlus Watch 2 vs. Samsung Galaxy Watch 6 karşılaştırmasındaki favoriniz hangisi?

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir