Akıllı telefon üreticisi OnePlus şirketinin sevilen bir özelliği artık yeni cihazlarında yer almayacak. Şirketin yapmış olduğu açıklaması ile OnePlus 10T ile beraber yıllardır kullanılan bir özelliğe veda edildiği açıklandı. OnePlus şirketinin yeni amiral gemisi modeli yakın zamanda tanıtılacak. Ancak yeni OnePlus 10T modeli şirket tarafından önemli değişiklikler ile gelecek. Markanın yapmış olduğu açıklamasına göre yıllardır kullanılan bu özelliğe veda edileceği açıklandı. Orijinal OnePlus One modelinden beri birçok akıllı telefon modelinde yer alan cihazın yan tarafında bildirimleri yönetmek için bir tuş bulunuyor. Alert Slider olarak isimlendirilen bu anahtar ile iPhone cihazlarında yer alan tuşa benzer olarak titreşim, sessiz ve tam sessiz modları arasında geçiş yapmanıza yarıyor.

OnePlus 10T, Alert Slider tuşuna veda ediyor

oneplus sevilen ozellige veda ediyor

Bu durumun yakın zamanda değişmesi beklenirken, yapılan açıklamaya göre OnePlus 10T modelinde uzun zaman sonra Alert Slider tuşu olmadan çıkan ilk amiral gemisi model olacak. Ayrıca OnePlus 10T’nin tasarımını gösteren bir görselde yayınlandı. OnePlus baş tasarımcısı Hope Liu, daha büyük bir batarya ile daha hızlı şarj ve daha iyi bir anten olmak üzere önemli yenilikler için Alert Slider’dan vazgeçmek durumunda olduklarını belirtiyor. Alert Slider anakart üzerinde yaklaşık 30 mm yer kaplıyor. Bu rakam cihazın genel hatlarında büyük bir yer olarak gözüküyor.

Diğer yandan OnePlus 10T’nin OnePlus Pro’daki 80W yerine 150W’lik hızlı şarj ile geleceği de iddia ediliyor. Diğer yandan OnePlus 10T’nin iki şarj girişine sahip olacağı da doğrulanıyor. Böylece cihazın yüksek hızlı şarj ile geleceği de doğrulanmış oluyor. Bu yeni amiral gemisi modelindeki bir diğer değişiklik ise HasselBlad markasının yer almaması oluyor. Şirket yeni modelin kamerasında 50MP Sony IMX766 sensörünün kullanılacağını doğruluyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir