Mali raporlarını sunan Intel, şu ana kadar ki en yüksek üç aylık ve yıllık kazançlarını belirtti. Şirketin kazançları artış gösterse de netlik gelir yıllık anlamda düşüş yaşadı. 

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Intel, küresel bileşen sorunlarıyla geçtiğimiz yılı kapattı. 2021 yılının son çeyreğine ve genel olarak geçtiğimiz yıla dair kazanç raporlarını yayınlayan şirket şu ana kadar ki en yüksek kazançlardan biri olarak aktarıldı. 

Kazanç artarken net gelir düşüş yaşadı

4 16

2021 yılının toplam olarak bilançosu değerlendirildiğinde 2020 yılı içerisindeki 77.9 milyon dolar kazanca göre yaklaşık olarak %1 artışla 79 milyar dolar elde edildi. Elde edilen net gelire bakıldığında ise yaklaşık olarak %5’lik bir düşüşle 19.9 milyar dolar elde edildi. 2021 yılının son çeyreğinde geçtiğimiz yılın son çeyreğine göre yıldan yıla yaklaşık olarak %3 büyümeyle 20.5 milyar dolar kazanç elde edildiği aktarıldı. Net gelir, %21 gibi yüksek bir yıla düşüşle 4.6 milyar dolar olarak belirtildi. Şirketin en çok gelir elde ettiği Müşteri Bilgi İşlem Grubu, son çeyrekte 10.1 milyar dolar ve yıl toplamında ise 40.5 milyar dolar kazanç elde etti. Intel2in bir önceki yıla göre en çok yükseliş elde ettiği bölüm ise Nesnelerin İnterneti oldu. 

Intel, şu ana kadarki en yüksek üç aylık ve yıllık gelirleri elde etmiş olsa da artış gösteren bileşen maliyetleriyle şirketin kar marjında düşüş yaşandı. Intel CEO’su Pat Gelsinger, gelecek yıllar için hazırladığı özetlemeyi planladığı Yatırımcılar Günü’ne atıfta bulunarak: “2021’e baktığımızda, ortaya koyduğumuz tüm alanlarda muazzam ilerleme kaydettik. Hala yapacak çok işimiz var. Bu muhteşem yolculuğa devam ederken ilerlememizi sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Yatırımcılar Günü yaklaşıyor ve stratejimizi ortaya koyacağız. Söyleyecek çok şeyimiz var.” dedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir