Günümüzde yer alan gelişmiş akıllı telefon modellerinde üreticiler cihazlarına yerleşik hoparlörlerin performansını artırmak adına bir tür dijital ses optimizasyonu sunuyor. Baktığımız zaman ise OnePlus markası OnePlus 6T’nin çıkışına kadar Dirac Reserach ile işbirliği yaptı. Fakat OnePlus 7 serisinden bu yana ise Dolby Atmos’a geçiş yaptı. Bu teknolojilerin ve çözümlerin çoğu ise bellenimin içine derinlemesine yerleşir. Bu sebeple mevcut ön ayarları değiştirmek genellikle root erişimi istemektedir. Bununla beraber ise bir XDA üyesi OnePlus 7 Pro’daki Dolby Atmos Settings’i daha özellikli bir ekolayzır haline getiren bir numara keşfetti.

OnePlus 8 ve OnePlus 8 Pro’da yöntem herhangi bir sorun olmadan test edildi ve bu numara, normal OnePlus 7 ve OnePlus 7T serisi telefonlarda da gerçekleşiyor.

OnePlus 8, OnePlus 7T ve OnePlus 7’de tüm Dolby Atmos ayarlarını açmak

1 1592128534

Detaylı OxygenOS kullanıcıları, OnePlus’ın bu modellerde Dolby Atmos ekolayzır ön ayarlarında sadece üç “senaryoya dayalı geliştirme” yani “Dinamik Film” veya “Müzik” sunduğunu biliyorlar. Yerleşik ön ayarlar bir sistem uygulaması olan com.oneplus.sound.tuner paketinde saklı. Tek gereken ise paketi kaydırmak ve daha sonra telefonun tüm potansiyelini ortaya çıkarmak olacaktır.

  • Bu kılavuzu izleyerek ADB kabuk erişimini ayarlayın.
  • OnePlus telefonunuzda USB hata ayıklamayı açın ve PC’nize bağlayın.
  • Aşağıdaki ADB komutunu yürütün:
    • adb shell pm uninstall –user 0 com.oneplus.sound.tuner
  • Bu işlem stok ön ayarları birincil kullanıcı profilinden kaldıracaktır. Şimdi bu bağlantıyı kullanarak Razer Phone’un Android ürün yazılımından alınan Dolby Atmos Equalizer’ı indirebilirsiniz.

Üçüncü taraf ses modları haricinde yeni ekolayzer OxygenOS ürün yazılımı ile sorunsuz bir şekilde bütünleşebilir. Bu ADB komutunu kullanarak ise eski ön ayarınızı geri yükleyebilirsiniz.

adb shell cmd package install-existing com.oneplus.sound.tuner

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir