OnePlus ve Oppo arasında yapılan iş birliklerinde 1 Ocak 2022 itibariyle yeni bir dönem başlıyor. Açıklamalara göre OnePlus kullanıcıları, 1 Ocak 2022’den itibaren OPPO’nun satış sonrası servis desteklerine tam erişime sahip olacak.

Oppo ile OnePLus arasında özel bir işbirliği süreci başlatıldı. Bu işbirliği ile birlikte telefon sektöründe birlikte yükselmek isteyen markalar, iş gücünü ve müşteri desteği gibi pek çok farklı çalışmayı ortak bir şekilde üstlenecek. Bu konuda Oppo çok daha fazla ön planda tutulacak.

BBK Holdings yan kuruluşları olması nedeni ile alınan merkezi bir karar ile başlatılan ortaklık, Oppo ve OnePlus markasının karlılığının arttırılması için yapılıyor. Özellikle Çin’de 1000’e yakın yetkili servis merkezi bulunduğundan dolayı OnePlus kullanıcılarının 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle 1000 tane yeni destek alabileceği merkez ortaya çıkmış olacak.

Tüm bu süreç içerisinde markalar, akıllı telefonlarının satışlarında güçlerini birleştirecek, ortak yazılımları kullanacak ve teknik servis gibi özel konularda da yine ortak merkezler üzerinden hizmet vermeye başlayacak.

Ar-Ge merkezleri birleştirilmişti

Yapılan iş birlikleri sonrasında özellikle ilk adımlardan bir tanesi Arge merkezlerinin birleştirilmesi olmuştu. İki şirketin merkezleri bir araya getirilirken bu konuda bazı işten çıkarmalar yapılmış ve ekonomik olarak da küçülmeye gidilmişti. Tek bir merkez üzerinden yapılacak ar-ge çalışmalarıyla birlikte markaların piyasaya sunacağı modeller için ortak geliştirmeler yapılacak. Bu konuda yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir