OnePlus Ace ile ilgili yeni bilgiler gelmeye başladı. İddialara göre yeni model 150W şarj ve Dimensity 8100 ile desteklenecek.

OnePlus tarafından geliştirilecek yeni seri için ilk bilgiler gelmeye başladı. OnePlus Ace olarak adlandırılacak yeni seri, 2022 yılının ilk yarısı itibariyle azarda olacak. Nord serisinin tanıtımının tamamlanmasının ardından yeni bir seriye geçmesi beklenen OnePlus için en güçlü iddia şu anda OnePlus Ace serisi. Digital Chat Station tarafından yapılan yeni sızıntıya göre Ace serisinin ilk üyeleri MediaTek Dimensity 8100 işlemciyi kullanacak. Daha önce Oppo tarafından geliştirilen Ace serisini bir nevi devam ettirecek olan şirket, 2020 yılında noktalanan bu seriyi canlandıracak.

Oppo tarafından ilk olarak 2019 yılında Oppo Ace adıyla bir model sunulmuştu. 2022 yılında Oppo Ace 2 piyasada olmuş olsa da 2020 yılı itibariyle telefon için tüm güncellemeler durduruldu ve yeni model geliştirilmedi. OnePlus ise şimdi bu seriyi kendi bünyesinde sürdürmek istiyor. Aynı çatı altında faaliyet gösteren ve kardeş markalar olarak bilinen OnePlus ve Oppo için bu anormal bir durum değil.

Yeni OnePlus Ace 2022 özellikleri neler olacak?

Sızıntıya göre, Ace serisi ilk model, sekiz çekirdekli MediaTek Dimensity 8100 işlemci ile desteklenecek. Sorunsuz bir oyun deneyimi sağlamak için 12 GB’a kadar RAM ve UFS 3.1 depolama ile eşleştirilecek olan işlemci, böylece beklentileri karşılayabilecek bir performans sunabilecek.

OnePlus Ace serisi cihazın 120Hz yenileme hızına sahip 6.7 inç Full HD + AMOLED ekran kullanacağı öne sürüldü. Ekran panelinin üst kısmının ortasında delikli çentik içinde selfie kamerası yer alacak. Panellerde ise BOE imzası yer alacak.

Telefonun kameralarında ise Sony IMX766 birincil sensörünün kullanıldığı üçlü arka kamera tercih ediliyor. Ana kameraya 8MP (muhtemelen ultra geniş açılı) sensör ve 2MP sensör eşlik edecek. Ön kamerada ise 16 MP sensör kullanılacak. 150W hızlı şarj ile desteklenecek modelin batarya kapasitesi henüz bilinmiyor. Ancak Oppo modellerine göre çok daha gelişmiş özelliklerle donatılan OnePlus Ac serisinin piyasada daha fazla ilgi görmesi mümkün.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir