OnePlus hızlı şarj teknolojileri ile ilgili bugüne kadar pek çok yenilik tanıtırken gelen son bilgilerde 150 Watt hızlı şarj konusunda önemli bir aşamanın geride bırakıldığı belirtildi.

Dünya genelinde hızlı şarj sistemleri üzerine çalışma yapan ve yaptığı çalışmalar ile büyük beğeni kazanan şirketlerden bir tanesi olan OnePlus, yeni çalışmasında 150 watt hızlı şarj teknolojisi ile telefonlardaki şarj sürecini minimuma indirmeyi hedefliyor.

İlk tanıtım 2015’te gelmişti

Şirket ilk tanıtımını 2015 yılında gerçekleştirmiş ve 100 watt hızlı şarj teknolojisinin kısa süre içerisinde cihazlarda kullanılmaya başlanacağını belirtmişti. Mevcut teknoloji 2020 yılında yaygın olarak kullanılırken 2021 ve 2022 yılında piyasaya sürülecek olan tüm cihazlarda da 100 watt hızlı şarj teknolojisine yer verilmeye başlandı. 150W yeni hızlı şarj raporlarının paylaşılmaya başlanması ise telefonlardaki performansın çok daha yükseleceğine gösterdi.

14 Dakikada %100!

Hızlı şarj teknolojileri ile ilgili Samsung, Oppo ve Xiaomi gibi pek çok farklı marka özel tanıtımlar ve teknolojiler geliştiriyor. Bu markalar arasında yer almak isteyen OnePlus ise 150W hızlı şarj teknolojisi ile telefonların 14 dakika içerisinde tamamen şarj olmasını hedefliyor. Kaynaklardan gelen bilgilere göre 14 dakika içerisinde 4500 mAh kapasiteli bir batarya tamamen şarj edilebiliyor.

Günümüzde telefon bataryalarında ortalamaların 4000 ve 5000 watt kapasiteli olması ise şarj sürelerinin ortalama 10-15 dakika olacağını net bir şekilde gösteriyor. Paylaşılan bilgilerde şu an için sadece hızlı şarj teknolojisinin süresi ve hızına yer verilirken yeni hızlı şarj teknolojinin tanıtılması ile birlikte 150W destekli özel bir modelin de piyasaya sunulacağı öne sürüldü.

150W ilk hangi OnePlus modelinde kullanılacak?

Hızlı şarj destekli olan telefon, sadece batarya kapasitesi ve hızlı şarjı ile değil, yüksek donanımlarıyla da dikkat çekecek seviyede. Zira kaynaklarda yer alan haberlerde telefonda yer alacak pek çok özellik şimdiden açığa çıktı. MediaTek tarafından geliştirilen Dimensity 8100 yonga setini kullanacak olan telefon, 6.7 inç büyüklüğünde Full HD Plus çözünürlüklü bir ekran ile kaliteli görseller sunacak. 120 Hz OLED panel ile yüksek ekran yenileme hızlarının destekleneceği yeni modelde, arka kamera 50 megapiksellik bir lense sahip olacak. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir