OnePlus 13 ile ilgili ilk bilgiler geldi. OnePlus’ın yeni amiral gemisinde yer alacak işlemci Snapdragon 8 Gen 3 olacak. İşte özellikler.

Digital Chat Station’da yayınlanan yeni bilgilerde OnePlus 13 ile ilgili özellikler ortaya çıktı. Uzun zamandan beri OnePlus’ın üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü model için bugüne kadar ciddi bir sızıntı yaşanmamıştı. Ancak Digital Chat Station’da yapılan son paylaşım ile OnePlus 13 üzerindeki sır perdesi aralandı. Şirket 23 Ocak’ta OnePlus 12’yi tanıtmış ve yeni seriye başladığını duyurmuştu.

OnePlus 13 Özellikleri Neler?

Çinli marka son dönemlerde üretimlerine hız verdi. Amiral gemisi modellerinin yanında iddialı modelleriyle çalışmalar yapan OnePlus, 13. versiyonda daha iddialı olabilir. Zira iddialara göre OnePlus 13 ile birlikte OnePlus’ta yepyeni bir dönem başlayacak. Tasarımını değiştirecek olan şirket, böylece bir kilometre taşını geride bırakacak. Digital Chat Station tasarım konusunda değişikliği belirtse de yeni tasarımın nasıl olacağı, hangi özelliklerin ön plana çıkarılacağını duyurmadı. Bu nedenle önümüzdeki günlerde tasarımla ilgili yeni gelişmeler yaşanabilir.

OnePlus 13 Snapdragon 8 Gen 3 ile Gelecek
OnePlus 13 Snapdragon 8 Gen 3 ile Gelecek

Özelliklere geçildiğinde ise en çok dikkat çeken işlemci. Zira Qualcomm’un en son piyasaya sunduğu modeller arasında yer alan Snapdragon 8 Gen 3 telefonda yer alacak. bu yeni işlemci ile performansı üst düzeye çıkaracak olan OnePlus, güçlü RAM birimleriyle de telefonu destekleyecek. Bazı kanallarda OnePlus 13’te Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisinin yer alacağı öne sürülse de bunlar çok gerçekçi görünmüyor. Zira Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4’ün geçtiğimiz günlerde ilk bilgileri gelmişti. Geekbench 6’da ilk kez görülen güçlü işlemci, performansıyla dikkat çekti. Öyle ki işlemci için yapılan testlerde tek çekirdekte 2.845 ve çok çekirdekte 10.628 puan alındı. Bu puanların önceki seriye göre yüzde 46 artış sağladığını ve performansta da böyle bir etki yaratacağını belirtmek yeni işlemcinin gücünün ne kadar arttığını da net olarak gösteriyor.

OnePlus 13 Ne Zaman Tanıtılacak?

Piyasaya sızan yeni özelliklerin ardından yeni telefonun ne zaman tanıtılacağı merak edilmeye başlandı. Dijital Chat Station ise bu konuda herhangi bir detaya yer vermedi. Normal tanıtım takvimine göre ise yeni modellerin 2024’ün sonunda tanıtılması bekleniyor. Satış takvimi ise 2025’in ocak ayı olması muhtemel.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir