Pete Lau kısa süre önce yaklaşmakta olan OnePlus 10 ve OnePlus 10 Pro’nun Snapdragon 8 Gen 1 tarafından destekleneceğini doğruladı.

Yaklaşan 4nm tabanlı işlemcinin, performans açısından önceki modele göre yüzde 40’a kadar önemli bir yükseltme olduğu söyleniyor. Snapdragon 8 Gen 1, yeni bir 3GHz ARM Cortex X2 yüksek performanslı çekirdeğin yanı sıra Qualcomm’un 7. Nesil Qualcomm AI Engine’i tarafından güçlendirilen 4 kat daha hızlı AI performansı içerecek.

Önceki rapora göre, OnePlus 10 lansmanı Pro modeliyle birlikte 2022’de Çin’de Ocak-Şubat döneminde gerçekleşecek, OnePlus 10 ve OnePlus 10 Pro küresel varyantı Mart-Nisan zaman diliminde gelecek.

Aynı dönemde Samsung, Şubat 2022’de amiral gemisi Galaxy S22 serisini de piyasaya sürecek.

OnePlus’ın OnePlus 10 amiral gemilerini piyasaya sürmesinin ana nedeni, muhtemelen Çin’de Samsung ile rekabet etmek istediği için.

Ekran altı ön kameralı yeni bir kamera tasarımını ortaya çıkaran yeni OnePlus 10 Pro tasarımı çıktı. OnePlus 10 serisi, bu yılki gibi üç telefondan oluşan 2022’nin başlarında piyasaya çıkacak: OnePlus 10, OnePlus 10 Pro ve OnePlus 10R. OnePlus 9T lansmanı 2021’de gerçekleşmeyebilir. Söylentilere göre şirketin bu yıldan itibaren T serisi OnePlus telefonlarını durduracağı ve gelecek yıl doğrudan OnePlus 10 serisini piyasaya süreceği söyleniyor. 

Kamera tasarımı Galaxy S21 serisine oldukça benziyor, sadece bir prototip olduğu için gelecekte değişebilir.

OnePlus 10 Pro konseptine gelince, görüntüler OnePlus 10 Pro’nun nasıl görünebileceğine dair ipuçları veriyor. Şirket, bir sonraki OnePlus serisi telefonları olan OnePlus 10 ve OnePlus 10 Pro’nun geliştirilmesinde zaten görünüyor. Şaşırtıcı bir şekilde, önceki OnePlus 10 Pro sızıntıları, ekran altı bir selfie kamerası ve Hasselblad markasını gösteriyor.

Sızdırılan OnePlus 10 Pro, suni deri mat kaplamalı siyah renkli suni deri ile gösterilmiştir. OnePlus 10 Pro, üstte 3,5 mm ses jakı ve altta bir USB Type-C bağlantı noktası ve hoparlör ve mikrofon ızgaraları, güç düğmesi, sağda bir uyarı kaydırıcısı ve solda ses seviyesi düğmeli bir kamera deklanşörü düğmesi de içeriyor.  Cihazın lansman tarihi yaklaşsa da fiyat konusunda henüz herhangi bir sızıntı yok.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir