Son zamanlarda OnePlus, yeni nesil amiral gemileri üretmek için ilkbahar veya yaz ayları içerisinde özel bir etkinlik düzenliyor. OnePlus’ın sonbahar aylarında, amiral gemisi cihazının güncellenmiş olan versiyonu T-versiyonunu kullanıcıların beğenisine sunma gibi bir alışkanlığı vardı. Ancak şirket artık eskisi gibi hareket etmeyecek. Bu yıl içerisinde OnePlus 9T geri planda bırakıldı ve gelecek yıl gelmesi planlanandan önce OnePlus 10, kullanıcıların beğenisine sunulacak.

OnePlus 10 serisinin gelecek yıl Ocak ayı içerisinde kullanıcıların beğenisine sunulacağı bildirildi. Yeni cihazlar öncelikle Çin pazarında yerini alacak ve birkaç ay içerisinde de küresel pazarda yerini alıyor. Konuyla ilgili olarak bu tahminler gerçekleşirse, OnePlus 10 ve OnePlus 10 Pro, yeni amiral gemisi Snapdragon 8 Gen1 özelliğine sahip olan cihazların önünde yer alıyor. 

OnePlus 10 Pro’nun 120Hz yenileme hızına ve QuadHD + çözünürlüğe sahip 6.7 inç AMOLED ekran, 8/12 GB LPDDR5 RAM, 128/256 GB UFS 3.1 depolama belleği ve 5000 mAh pil özelliğine sahip olacağı şimdiden bildirilen özellikler arasında yer alıyor. Cihaz aynı zamanda 125 W hızlı şarj özelliğine sahiptir. Cihazın ön kameranın çözünürlüğü 32 megapiksel şeklinde olurken ana kamera üç adet 48 megapiksel + 50 megapiksel + 8 megapiksel sensör özelliği bulunacak. Söz konusu bu akıllı cep telefon, Android 12 tabanlı tescilli OxygenOS 12 (Çin dışında) tarafından çalıştırma özelliğine sahiptir.

18 6

OnePlus 10 Pro özellikleri

OnePlus 10 Pro’nun duyurulmasına daha zaman varken, pek çok kez yeni ürün ile ilgili olarak konuşmak için bir sebep oldu. OnLeaks tarafından aktarılan bilgilere göre ağdaki amiral gemisinin tasarımını gösteren renderlar ortaya çıktı. Bu bilgiler sayesinde akıllı cihazın ana kamerasının üç öğesi olacak. Bunlar içerisinde periskop modülü yer almayacak. Ice Universe, içeriden elde edilen bilgiler ile bunları doğruladı. Bunun üzerine OnePlus 10 Pro’nun 3.3x optik zoom ve 30x dijital ile “normal” bir telefoto lens sunacağı belirtildi. Bu, zoom fotoğrafçılıktan hoşlanan kişileri üzebilir. Diğer modüllerin özellikleri ile ilgili olarak herhangi bir şey bilinmiyor. Fakat ultra geniş kameranın bir çift ana sensörden oluşturacağını varsaymak zor değil. Fotoğraf konusunda kusursuz bir performans sergilemek için OnePlus, Hasselblad ile ortak bir şekilde devam edecek. Söz konusu bu cep telefonun kendisi ile ilgili oldukça az bilgi vardır. Şu an için elde edilen bilgiler sadece bu kadar olup yakın zamanda daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir