OnePlus, OnePlus 10 Pro adlı yeni bir amiral gemisi ürününü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Açıklama 11 Ocak Salı günü yapılacak. Ayrıca markanın amiral gemisini piyasaya sürmesinin üzerinden iki aydan fazla zaman alacağını da atlamamak gerek.

ABD’nin Huawei’yi kara listeye almasının ardından global pazarda en çok ilgi çeken şirketlerden biri de OnePlus oldu. OnePlus bu başarısınu devam ettirirse, Apple ve Samsung gibi dev amiral gemisi modelleriyle doğrudan rekabet edebilecek.

Bu doğrultuda önümüzdeki günlerde duyurulacak olan OnePlus 10 Pro, üst düzey özellikleriyle dikkatleri üzerine çekecek. Hatta telefon tanıtım videosu geçtiğimiz günlerde şirketin resmi Twitter hesabında paylaşılmıştı. Kısa bir süre sonra, TENAA veritabanında göründü ve özelliklerinin çoğu ortaya çıkmıştı.

OnePlus 10 Pro teknik özellikleri

Hatırlarsanız OnePlus 10 Pro’nun geçtiğimiz hafta NE2210 model numarasıyla 3C sertifika sayfasında görüntülendiğini sizlerle paylaşmıştık. Aynı cihaz TENAA veri tabanında da bulunmaktadır. Bu sayede teknik özelliklerinin çoğu ortaya çıktı.

Merakla beklenen akıllı telefon, 2K çözünürlüğe ve 120Hz yenileme hızına sahip 6.7 inç AMOLED panel ile kullanıcıların beğenisine sunuluyor. 163 x 73,9 x 8,5 mm ölçülerinde ve 200 gram ağırlığındadır.

Cihazda geçtiğimiz ay duyurulan Qualcomm Snapdragon 8 Gen1 işlemci tercih edilmiş. 4 nm üretim sürecinde üretilen yonga seti, Adreno grafik biriminin yanı sıra 3.0 GHz ARM CortexX2, üç 2.5 GHz ARM CortexA710 ve dört 1.8 GHz ARM Cortex A510 çekirdeği içerir. Bu modelin 8GB veya 12GB RAM ve 128GB veya 256GB depolama ile sunulması bekleniyor ve teslimatta Android 12 tabanlı ColorOS 12 arayüzü çalıştırıyor.

OnePlus 10 serisi, CES 2022’de tanıtılabilir

Cihazın ön tarafında 32 megapiksel otoportre kamerası var. Arka panelde ise 48 megapiksel ana kamera + 50 megapiksel ultra geniş açılı kamera + 8 megapiksel telefoto lensten oluşan üçlü kamera sistemi konumlandırılmış. Akıllı telefon, USB C ile şarj edilebilen 80W hızlı şarjı destekleyen 5.000 mAh pile sahip.

Son olarak cihazın 50W kablosuz şarjı da desteklediğini belirtelim. OnePlus 10 Pro, kısa süre önce ön siparişler için 100 yuan depozito ile satışa açıldı. Çin’deki lansmanından sonra 11 Ocak’ta satışa sunulacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir