Türkiye’de ön muhasebe programı olarak tanıtılan KolayBi’ için yeni bir yatırım daha yapıldığı açıklandı. Girişim, 1 milyon 150 bin dolar yatırım aldı.

İşletmelerin muhasebe işlemlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde yapabilmesi adına özel çözümler geliştirerek muhasebe programı sunan KolayBi’, yapılan yeni açıklamaya göre 1 milyon 150 bin dolarlık yatırım turunu daha geride bıraktı. Techone Venture Capital ve Türkiye’den pek çok farklı girişim sermaye fonlarının dahil olduğu yatırım turunda, 1 milyon 150 bin dolarlık bir yatırıma ulaşılması, şirketin çalışmalarında önemli bir maddi güç elde etmesini sağladı.

Yerli girişim Hirize, tohum yatırım aldı

KolayBi’’de hedef 2023

2023 yılına kadar 100 bin aktif müşterisi için yeni hizmetler geliştirmek hedefleyen KolayBi’, aldığı yatırımları bu amaçlarını gerçekleştirmek için kullanacak. Özellikle KOBİ’lerin ticaret alanında yapacağı çalışmalarda farklı çözümler ile daha fazla kolaylık ve yenilik sunmak isteyen girişim, kısa süre içerisinde aldığı yüksek yatırımlarla sektörde dikkat çekmeyi başarmıştı.

İşletmelerin gelir ve giderlerini takip etmesini ve nakit akışlarını kontrol etmesini sağlayan girişim 2020 yılında 13.7 milyon TL değerleme ile yatırım almıştı. Mevcut yatırımlar sonrası müşteri sayısında hızlı bir şekilde artış kaydeden KolayBi’ 2021 yılında toplam 70 milyar TL hacminde e-belgenin kesilmesini aracılık etmiş ve etkinliğinin arttığını böylece göstermişti.

“Yurt dışı odaklı büyümeye odaklandık”

Yeni yatırımlar ve gelişimin mevcut durumu ile ilgili açıklamalarda bulunan KolayBi’ CEO’su Gökhan Boyana, konuyla ilgili “ Bu yılın üçüncü çeyreğinde başta Avrupa ve Orta Doğu pazarları olmak üzere yurt dışında faaliyet göstermeye ve büyümeye odaklandık. Bu hedefimiz doğrultusunda KolayBi’’ hizmetini yurt dışındaki KOBİ’ler ile de buluşturacağız” dedi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir