Microsoft Teams, öğretmen ve öğrencilerin ortak çalışması için yeni bir özellik ile daha işlevsel bir hal alıyor. 

Zoom platformunun en büyük rakiplerinden biri olan Microsoft Teams, pandemi sürecinde popülerliği artan uygulamalardan biridir. Teams, çevrim içi olarak toplantıları gerçekleştirmeye yaramasının yanı sıra eğitim konusunda da pek çok kolaylık sağlar. Öğrenciler ve öğretmenler arasındaki bağı daha da kuvvetlendirmek ve daha verimli bir kullanım elde etmeyi hedefleyen  Microsoft, Teams’in Ödevler özelliğine yeni özellikler kazandırdı. Genel olarak öğretmenlere yönelik geliştirilen bu özellikler, ödevleri geri gönderme, sınıfa göre filtreleme yapma ve grup çalışmalarını yönetmek için daha işlevsel bir hale getirir. 

Microsoft Teams, öğretmen ve öğrenciler için gelişiyor

Yayınlanan bu yeni Microsoft Teams güncellemesi ile beraber ödevleri sınıflara göre filtreleme özelliğini geliştirdi. Öğretmenler, öğrencilere verdiği ödevleri artık her sınıf için ayrı ayrı gruplar haline getirebilecekler. Bu sayede Teams programında yaşanan karışıklıklar da ortadan kalkmış olacak. Her sınıf için ayrı bir düzen sistemi sağlanacak. Bu yeni özellik ile beraber öğretmenler, öğrencilerin ödevlerini takip etmeyi ve kontrolü de daha kolay hale getiriyor. 

7 11

Ödevler geri yollanabilecek

Eğer herhangi bir öğrencinin ödevini uygun bulmadıysanız veya ödevin gözden geçirilmesi gerekiyorsa, kolaylıkla ödevi geri gönderebilirsiniz. Microsoft Teams, gönderilen ödevi uygulama içerisinde yer alan “aktif çalışma” bölümünde tutacak. Öğrenci, öğretmen tarafından istenen revizeyi tamamlayarak ödevi yeniden kaydedebilecek. İstediğiniz ödevi “Geri Gönder” butonuna basarak öğrencilerden düzenleme talep edebilirsiniz. 

Öğrenci grupları için proje ödevi verilebilecek

Microsoft Teams’in yeni Grup Ödevleri özelliği ile toplu halde çalışmalar planlamak daha kolay olacak. Öğretmenler olarak artık öğrenci grupları oluşturarak, grup ödevleri vermek mümkün olacak. Bu sayede, her seferinde ayrı ayrı uğraşmak terine, grup şeklinde hazırlanan ödevleri alıp sadece onu incelemek mümkün olacak. Aynı zamanda öğrenciler tarafından gönderilen her ödev ile ilgili olarak yorumları da gruba toplu bir şekilde iletebilirsiniz. 

8 12

Ödevler telefondan da kontrol edilebilecek

Arık akıllı cep telefonlar hayatın vazgeçilmezlerinin başında geliyor. Öyle ki pek çok kullanıcı, günlük yaşamında işini daha kolay hale getirecek akıllı cep telefonlardan faydalanmayı tercih ediyor. Bu durumda geliştiriciler de yazılımlarını, işletim sistemine uygun şekilde revize ediyorlar. Microsoft Teams, Android ve iOS için hazırlanan bu yeni güncelleme ile Ödevler ile ilgili bir destek kazandı. Öğretmen olarak, öğrencileriniz için tıpkı bilgisayarda olduğu gibi cep telefonunuzdan da; öğrenci olarak size verilen ödevleri artık cep telefonunuzdan da kontrol edebilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir