Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile öğrencilere vergisiz verilecek olan bilgisayar, cep telefonu ve 10 GB ücretsiz internet desteği için başvuru şartları açıklandı. Başvuru şartlarının ne olduğu ise merak konusu.

Vergisiz bilgisayar ve telefon desteği için başvuru şartları neler?

Satın alım tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış, açık öğretim programları hariç bir yükseköğretim programına kayıtlı olan öğrenciler ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar başvuru yapabilecek. Cihazın, vergiler dahil satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyecek ve cihaz ikinci el olamayacak. Satın alınan teknolojik cihaz ile ilgili elektronik ortamda düzenlenen fatura olması ve faturanın desteğini alacak olan öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasını içerecek şekilde adına düzenlenmiş olması şartı aranacak. Satın alınan elektronik cihaz için bildirilen IBAN numarasının da öğrenciye ait olması istenecek.

Peki vergisiz telefon başvurusu nasıl yapılacak?

Peki vergisiz telefon başvurusu nasıl yapılacak?

Teknolojik cihaz desteğinden tam anlamı ile faydalanmak isteyen öğrenciler, GSB’nın web sayfası üzerinden başvuru yapabilecekler. Başvuru yapılırken kimlik doğrulaması yapılacak olup öğrencinin kimlik bilgileri, fatura tarihi, fatura numarası ve teknolojik cihazın satın alındığı firmanın vergi kimlik numarası veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasının, IBAN numarasının, kendi adına kayıtlı telefon numarasının, mobil telefon cihaz desteği için ise IMEI numarasının ve bakanlığın talep ettiği diğer belge ve bilgilerin sisteme girilmesi zorunlu tutulacak.

Ödeme tutarı ne olacak?

Başvurular değerlendirmeye alındıktan sonra şartları sağlayamayanlar reddedilecek bu bilgilendirme sistem üzerinden gerçekleşecek. Başvurunun kabulünde bilgisayar satış bedelinin yüzde 16,66’sı ,mobil telefon satış bedelinin yüzde 44,44’ü oranında hesaplanan teknolojik cihaz desteği GSB tarafından öğrencinin bildirmiş olduğu IBAN numarası ile hesabına aktarılacak.

Öğrenciler farklı tip cihazlar için destekten yararlanabilecek fakat destek tutarı 5 bin 500 TL ‘yi geçmeyecek. İnternet desteğinden yararlanmak isteyen öğrenciler de başvurularını bakanlık ilişim sisteminden yapacaklar.İnternet desteğinden yararlanmak isteyen bir diğer öğrenciler için açık öğretim programları hariç yüksek öğretim programlarına kayıtlı olup 26 yaşından gün almamış ve telefon hattının kendisine ait olması şartı aranacak. Başvurular bugünden itibaren iki ay içerisinde yapılacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir