Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Nvidia, yeni bir güvenlik ihlali ile karşı karşıya kaldı. Şirketin Tayland’a yönelik açtığı hesap hacklendi. 

Konuyla ilgili yapılan açıklamalara göre bugün şirketin resmi Tayvan Twitter hesabı hackerlar tarafından ele geçirildi. Hacklenen Nvidia Twitter hesabından Dogecoin paylaşımı yapıldı. Ekran kartı üretimiyle sektörün önde gelen isimlerinden biri olan Nvidia, bugün Tayvan resmi Twitter  hesabının hacklenmesiyle gündeme geldi. 

Nvidia’nın Tayvan Twitter hesabı hacklendi

Bugün aktarılan bilgilere göre Nvidia’nın Tayvan Twitter hesabı hacklendi ve hesaptan Dogecoin paylaşımı yapıldı. Konuyla ilgili aktarılan bilgilere göre hesaptan 2019’dan bu yana sadece bir gönderi paylaşılmıştı. Hesaptan paylaşılan tweet ise Twitter CEO’su Elon Musk’ın fotoğraflarının yanı sıra aynı zamanda Dogeathon olarak nitelendirilen etkinliğe ve yatırımcılara göndermelerde bulunuyor. 

Konuyla ilgili henüz Nvidia’dan bir açıklama gelmedi. Ancak hacklenmenin ardından şirketin Tayvan hesabı anında askıya alındı. Bunlara ek olarak yeni güvenlik açığı, NVIDIA’nın bu yıl yaşadığı ilk sorunda değildir. 2022 yılının ilk aylarında hackerlar, pek çok bilginin yanı sıra DLSS kaynak kodlarının ele geçirildiği aktarılmıştı. ‘Twitter Blue’ programı ile beraber son zamanlarda sahte hesapların sayısında artış yaşandığını söylemek mümkündür. Paylaşım yapılan hesaplar her ne kadar resmi bile olsa paylaşılan bağlantılar konusunda dikkatli olmak gerekir.

Elon Musk kendisiyle tartışan 6 senelik yazılım mühendisini kovdu

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir