Dünyanın en büyük ekran kartı üreticileri arasında yer alan NVIDIA, geçtiğimiz hafta içerisinde bir siber saldırıyla karşı karşıya kaldı. Her ne kadar NVIDIA kullanıcı verilerinin çalınmadığını dile getirse de daha büyük sorunların olduğu ortaya çıktı. 

Geçtiğimiz hafta içerisinde NVIDIA, herhangi bir müşterisinin bilgilerinin ele geçirilmediğini iddia etmiş olsa da saldırının yapıldığı doğrulandı ve bu da aktarıldı. Bilgisayar korsanları NVIDIA’yı eğer kripto para madenciliği için en güçlü ekran kartlarından bazılarının kilidini açmamaları halinde hassas kurumsal verileri yayınlamakla tehdit ederken çok farklı taleplerde bulunuyor olsa da normal kullanıcıların pek de endişe etmesine gerek yoktur. En azından durum bu şekilde gözüküyordu fakat durumun bu şekilde olmadığı ortaya çıktı. Saldırının ardından kullanıcılar üzerindeki ilk etkilerinden birine de şahit olunmuş oldu. İçinde kötü amaçlı yazılımların yer aldığı NVIDIA GPU sürücü paketleri, kullanıcıların indirmesine sunuldu.

22 1

Netflix, Rusya’daki hizmetlerini tamamen kapatma kararı aldı

NVIDIA sürücüsü kötü amaçlı olabilir

Kötü niyetli kişiler bir kullanıcısının bilgisayarına virüs, truva atı ve diğer kötü yazılımları yükleme umuduyla sürücü gibi görünen bağlantılar yayınlanmaya başlandı. Buradan da anlaşılacağı üzere bilgisayar korsanları, NVIDIA’nın resmi kod imzalama sertifikalarını yaymıştır. Kullanıcılar bu dosyaları indirmesinin ardından, Windows Defender’ın yerleşik olarak yürütülebilir olan doğrulamasını geçerek ve anti-virüs yazılımını geride bırakarak pek çok popüler kötü amaçlı yazılım paketini içeren dosyaları bilgisayara indirmiş olabilirler. Windows Defender’ı kullanarak süresi dolan kodlara sahip olan paketlerin yüklenmesini engellemek mümkün olarak görülüyor olsa da herkes tarafından bilinen bir durum değildir. En son ise ekran kartı sürücülerini (veya herhangi bir sürücüyü) indirmek isteyen normal kullanıcıların sadece resmi kaynakları tercih etmesinde fayda vardır. Bunun için de NVIDIA’nın kendi sitesini veya GeForce Experience platformlarını tercih etmek gerekir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir