Ekran kartı üreticisi NVIDIA, son yapmış olduğu sürücü güncellemesi ile beraber ekran kartlarının F1 22’de sunduğu performansı ikiye katlıyor.

Ekran kartı teknolojileri de her alanda olduğu gibi gelişmeye ve yüksek performanslar sunmaya devam ediyor. Şirket daha çok RTX serisi ile yüksek performanslı ürünleri pazara sunarken, her model de daha gelişmiş ve üstüne yenilikler katarak cihaz sunmayı başarıyor. Modern bu gelişmişlik sadece donanım değil, yazılım tarafındaki geliştirmeler ile de ortaya çıkıyor. Tam bu noktada ise NVIDIA bekleneni yapıyor ve ekran kartı sürücülerinde yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor. Şirket son olarak yaptığı güncelleme ile oyun performansını artıran bir gelişme sunuyor. NVIDIA’nın yeni güncellemesi ve yenilikleri neler gelin bakalım.

Geforce Nvidia ekran kartı performansı artıyor artıran yeni yazılım güncellemesi

F1 22 için yeni dahil olan GeForce Game Ready Driver ile beraber GeForce oyuncuları, Codemaster tarafından geliştirilen ve oldukça beğeni kazanan F1 serisinin en son sürümüne erkende erişebiliyorlar. F1 22 oyunu birçok RTX efekti ve 2 kattan fazla performans yükseltmesi sağlayan NVIDIA DLSS’i de destekliyor.

DLSS özelliği aktif iken performansı ikiye katlanan RTX 3060 Ti ve üzeri ekran kartlı oyuncular, F1 22’de aktif olan RTX efekti ve maksimum ayarlarda 4K 60 FPS ve yüksek kare hızlarında oynayabiliyorlar. Yeni güncelleme ile beraber DLSS ve RTX yansımalarda 13 Temmuz’da pazara sürülecek olan Loopmancer desteği de olacak. Ayrıca beş oyun için de GeForce Experiesnce Optimal oyun ayarları ile uyumlu çalışacak. Bu deneyimin en yeni kart olan GTX 1630 tarafından da desteklendiğini belirtelim.

Geforcenow nvidia ekran kartı performansı artıyor
Geforcenow nvidia ekran kartı performansı artıyor

NVIDIA DLSS tarafından sunulan performans ile RTX oyuncuları görüntü kalitesi en yüksekten F1 22’nin RTX efektlerini aktif etmek için yeterli kapasiteye de sahip oluyorlar. Yeni Driver ile beraber 13 Temmuz 2022’de lansmanı gerçekleştirilecek olan roguelite platform ve Loopmancer oyun zenginleştirme destekleri de dahil olacak. Bazı gelecek yenilikler ise şu şekilde olacak

• Jurassic World Evolution 2, artık NVIDIA DLSS ve ray-traced ortam oklüsyonunu (RTAO) destekliyor.

• Resident Evil 2, Resident Evil 3 ve Resident Evil 7 Biohazard artık ray-traced global aydınlatmayı (RTGI) ve ray-traced yansımaları destekliyor.

• Warhammer 40,000: Darktide, birçok yeni nesil oyun teknolojisinin desteğiyle piyasaya sürülecek. Listede NVIDIA DLSS, NVIDIA Reflex ve ray-tracing bulunuyor.

ICARUS şimdi NVIDIA Reflex’i destekliyor.

A Plaque Tale: Requiem’in ray-tracing ve NVIDIA DLSS desteği ile piyasaya sürülmesi planlandı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir