Roche Grubunun üyesi olan Genentech, NVIDIA ile bir işbirliği yapmayı duyurdu. Yapay zeka ve biyokimyayı birleştirmek üzere yapılan işbirliğinde ilaç keşfine daha çok katkıda bulunmak ve hızlandırmak üzere çok yıllık bir plana adım attı.

Genetechin üretken yapay zeka modellerini ve algoritmalarını yeni nesil yapay zekaya dönüştürmek ve ilaç keşfine önemli ölçüde geliştimek için planlanmış bir işbirliği olarak karşımıza çıkıyor.

NVIDIA VE GENENTECH YAPAY ZEKA İLE İLAÇ KEŞFİNİ HIZLANDIRACAK

İşbirliğinde nasıl bir yol izlenecek ?

NVIDIA Genetechin modellerini en uygun hale getirerek ve ölçeklendirmek amacıyla bilgi işlem uzmanlığını genetechin bilim adamlarından oluşan ekibiyle paylaşacak ve bu süreçte NVIDIA’nın programları da iyileştirilip geliştirilmesi amaçlanıyor.

İşbirliği aynı zamanda Genetechin kapsamlı deneylerinin kalıplarını ortaya çıkaracak. Deneysel olarak test edilebilir tahminler yapan döngü içindeki laboratuvarını hızlandırmaya yardımcı olabilmesi bekleniyor. Bilim İnsanları ise bu tahminleri hızlı bir şekilde değerlendirip işleri daha kolay tedavilerin geliştirilmesine olanak sağlıyor.

Faaliyetlerde kamuya açık ve Genentech’e ait verilerden yararlanılırken, Genentech kendine ait verilerini kontrol edecek ve NVIDIA, Genentech tarafından belirli projelerde kullanılmak üzere projenin zamanı boyunca Genentech’in özel verilerine doğrudan sahip olamayacak.

İlaç keşfi ve geliştirilmesi karşımıza uzun ve karmaşık bir süreç olarak gelmektedir. Genentech yapay zekanın insanlar, bilim ve teknolojiyle birlikte ilaç geliştirmede yenilikler yaratarak paha biçilmez bir yol izlediğine, ilaç geliştirmeyi daha uygun maliyetli bir hale getirmeyi Ar-Ge’nin başarı oranını arttırmasını ve ilaçların keşfedilip insanların hayatlarına daha yararlı ve kolaylık sağlayabileceğine inanıyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir