NVIDIA firması, klasik oyun severleri ve nostalji tutkunlarına müjde bir haberi verdi. RTX Remix’in beta sürümünün çıkış tarihi belli oldu!

Eğer NVIDIA’nın PC platformu özelinde yaptığı geliştirme çalışmalarını takip ediyorsanız, RTX Remix’i de muhtemelen gözünüzden kaçmamıştır. Bu oldukça etkili mod aracı sayesinde seneler önce çıkmış grafik anlamında düşük eski oyunlara DLSS ve ışın izleme gibi yeni nesil RTX yetenekleri kazandırarak mazinin oyunlarını günümüze taşıyabilirsiniz. Dün itibariyle NVIDIA, aracın nihayet Ocak ayının ilerleyen günlerinde oyuncular tarafından erişime açılacağının haberini geçti.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen yılın en büyük fuarı CES 2024 duyurularının bir parçası olarak NVIDIA, RTX Remix’in beta sürümünün Ocak ayının sonuna doğru 22 Ocak tarihinde yayınlanacağını duyurdu.

Araç daha önceleri erken erişimde hizmete açılmıştı. Ancak sadece kısıtlı bir kullanıcı grubu erişim sağlayabiliyordu. Bunun yanı sıra normal şartlar altında geçtiğimiz yılın sonundan tam sürümü piyasaya sürülmesi planlanmıştı. Tabi işler beklendiği gibi gitmedi.

Rtx Remix Hangi Oyunlarda Kullanıldı?

RTX Remix sayesinde şimdiye dek birkaç oyun geliştirildi: Half-Life 2 RTX, Portal RTX, Portal: Prelude RTX. NVIDIA, RTX Remix’i aslında ilk olarak Eylül 2022’de duyurmuştu. Bu şok gelişme sayesinde mod topluluğunun da ilgisini üstüne toplamıştı.

Rtx Remix Hangi Oyunlarda Kullanıldı?
Rtx Remix Hangi Oyunlarda Kullanıldı?

2023 yılında yapılan ilk duyuruda ise firma, RTX Remix ile gerçekleştirilebilecek potansiyeli gözler önüne sermiştir. Yılların eskitemediği popüler açık dünya oyunu The Elder Scrolls 3: Morrowind’in RTX Remix sürümü oyuncular tarafından büyük bir beğeni toplamıştı.

RTX Remix ayın son günlerinde tam sürümüyle çıktığında muhtemelen mod topluluğu tarafından yoğun bir şekilde ilgi görecek. Zira bu  mod paketi sayesinde çocukluğumuzu renklendiren mazinin oyunları DLSS ve ışın izleme gibi NVIDIA teknolojilerinden faydalanılarak günümüz standartlarına daha uygun hale gelebilecek.

Daha fazla böyle haberler için bizi takip etmeyi, düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın! İyi forumlar dilerim.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir