NVIDIA, uzun zamandan beri büyük bir beklenti yaratan yeni ekran kartı modelini tanıttı. RTX 3080 olarak adlandırılan yeni ekran kartı, 12 GB’lık desteği ile performansta göz kamaştırıyor.

Ekran kartı konusunda dünyanın en güçlü ve popüler üreticilerinden bir tanesi olan NVIDIA, uzun zamandan beri sektörde konuşulan yeni ekran kartını tanıttı. Yüksek kalitesi ve performansı ile oyuncuların favori markalarından birisi olan NVIDIA’nın yeni modeli RTX 3080 12 GB olarak adlandırıldı.

11 Ocak tarihinde tanıtım yapacağını duyurduktan sonra 11 Ocak için büyük bir beklenti yaratan şirketin yeni ekran kartı için yaptığı tanıtım beklentileri karşılamayı başardı.

NVIDIA RTX 3080 12GB özellikleri neler?

Tanıtımda yeni modelde 2 GB daha fazla belleğin sunulması ilk olarak dikkat çeken detaylar arasında yer aldı. Zira bir önceki normal versiyon 10 GB bellek desteğine sahipti. Fark sadece bununla sınırlı kalmazken bir önceki versiyona göre daha iyi bir performans sunabilecek bir çekirdek yapısı kullanılmış. Yeni ekran kartında 8960 CUDA çekirdeğine yer veren NVIDIA böylece artan güçlü bellek ve çekirdekleri ile çok daha iyi bir performans sunacağını net bir şekilde gösteriyor. Tanıtımda yer alan iddialara göre RTX 3080 10 GB göre kümülatif bant genişliğinde yüzde 20’lik bir fark bulunacak. Yeni kartın TDP değeri ise 350 Watt. 

Belirtilen özelliklerin dışında RTX 3080 10 GB ile benzer özelliklere sahip olan RTX 3080 12 GB daha fazla performans isteyenlerin tercih edebileceği bir seçenek. Ocak ayı içerisinde satışa çıkarılması beklenen ekran kartı için fiyat konusunda hiçbir detay yer verilmemesi ise dikkat çekti. Özellikle cihazın Türkiye fiyatının çok yüksek seviyelerde olması bekleniyor.

NVIDIA RTX 3080 12GB teknik özellikler tablosu

  • İşlemci 8960 CUDA
  • Bellek   12GB GDDR6X bellek
  • Bellek Arayüzü 384 bit
  • TDP       350 W

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir