Nvidia, toplam geliri geçen yıla kıyasla %265 artarak büyük bir başarı gösterdi. Önceki yıla kıyasla ise  net gelir ilk çeyrekte %769 gibi yüksek bir artış göstererek başarı sağladı.

Nvidia, sahip olduğu değerinin giderek arttığı bu dönemlerde dördüncü mali çeyrek kazanç durumunu açıkladı. Nvidia, yine beklentileri aştı! Wall Street analistlerine göre hisse başına kazancın 4,64 dolar olmasını bekleniyordu. Şirketin hisse başına kazancı şaşırtıcı bir biçimde yaklaşık 5,16 dolar oldu. Ayrıca Nvidia, analistlerin 20,62 milyar dolar gelir beklentisine karşılık 22,10 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı. Buna ek olarak Nvidia, bulunduğumuz çeyrekte 24,0 milyar dolar satış yapmayı beklediklerini açıkladı.

Nvidia, geçtiğimiz çeyrek boyunca 12,29 milyar dolar gelir veya hisse başına 4,93 dolar net gelir bildirmişti. Böylece geçen yıl 1,41 milyar dolar veya hisse başına 57 sent olan net gelir bu çeyrekte %769 artış göstererek hissedarların varlıklarına varlık kattı.

Nvidia Geliri Geçen Yıla Kıyasla Kendisini İkiye Katladı!
Nvidia Geliri Geçen Yıla Kıyasla Kendisini İkiye Katladı!

Buna ek olarak Nvidia, toplam gelirinin geçen yıla kıyasla %265 arttığına da değinmekte geri durmadı. Bu artışta ise sunuculara yönelik yeni gelen yapay zekâ çiplerinin ve spesifik olarak  şirketin H100 gibi güçlü çiplerinin satışların yükselişinde etkisinin büyük olduğu aktarıldı.  Şirket yatırımcılara yaptığı açıklamalarda yüksek talebin pek çok sektörden geldiğini de belirtti. Bu sektörlere sırasıyla: tüketici internet uygulamaları ve kurumsal yazılım, finansal hizmetler ,otomotiv ve sağlık hizmetleri de dahil olduğu belirtildi.

Bu satışların yansımasını Nvidia, gelirlerinin büyük kısmını oluşturan şirketin Veri Merkezi segmentinde görebilmekteyiz. Veri merkezi satışları %409 artarak 18,40 milyar dolara ulaşmayı başardı. Nvidia Şirketinin “Veri Merkezi” satışlarının yarısından fazlasını ise büyük bulut sağlayıcılarına yaptığı biliniyor.

Şirketi oyun segmenti ise geçen yıla kıyasla yalnızca %56 artışla 2,87 milyar dolara ulaşmayı başardı. Oyun segmenti ise öncelikli olarak dizüstü bilgisayarlar ve PC’ler için grafik kartlarını içermektedir. Hatta oyun için üretilen grafik kartlarının, yapay zekâ çipleri yükselmeye başlamadan önce Nvidia’nın birincil işi olduğunu hatırlatmakta fayda var.  Öte yandan Nvidia’nın grafik kartlarından bazılarının yapay zekâ için kullanılabileceğinin de haberini verelim.

Nvidia’nın daha küçük iş segmentleri ise aynı büyümeyi ve başarıyı göstermedi. Otomotiv segmentinin satışları %4 azalarak 281 milyon dolara gerilerken, kripto çiplerini içeren OEM ve diğer işler segmenti %7 artışla 90 milyon dolara yükseldi. Nvidia’nın profesyonel uygulamalar için grafik donanımı üreten segmenti ise %105 artışla 463 milyon dolarlara kadar yükselmeyi başardı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir